Milyen 650-750W-os tápot vegyek gtx 1070 mellé 25-35K között?
Azért azt hozzá tenném, hogy a CPU piacon az Intel jelenleg is éves szinten milliárdokat költ a kutatás-fejlesztésekre, első sorban a szoftveres oldal van olyan szintű lemaradásban, hogy nem lehet érdemben fejleszteni (többszálasítás, újfajta utasításkészletek kihasználása, API-k komoly overheadje stb.). Már maga az x86 is a 22-es csapdája, de attól sem lehet szabadulni.
Meg ugye technológiailag is vészesen szűk keresztmetszetbe került most a chipgyártás. Az EUVL levilágítás már 5-10 éve csúszik, a 14nm, de még a 10nm-es chipeket is 193 (!) nm-es levilágítással kénytelenek kivitelezni, ami megnehezíti a fejlesztést. A mostani gyártástechnológia 5-6 éven belül eléri a határait, egyre költségesebb a fejlesztés.
Ha valakit érdekel a téma:
De felhoztam a cpu-t.
Egyébként szerintem kezd kettéválni a gpu piac. Jelennek meg az egyre olcsóbb fullhd60fpsMax kártyák(pl rx470 60k). Ami cpu-ra vetítve i5 kategória.
Meg jelennek meg a High end kártyák(vr, 4k, 144+fps stb)
100e+ áron. Ami cpu-ra vetítve mondjuk egy drágább i7.
Szerintem lassan az lesz, hogy kitolja a gyártó az új highend kártyákat. Plusz butít és csiszol a tavalyi highend kártyákon létrehozva a kisfigyasztású és csiszolt 1080p60fpsMax kártyákat.
Vagy azt teszi mint az nvidia és cakkumpakk leszarja az utóbbit
Ezeknél a chipeknél TDP = fogyasztási limit = hőtermelési limit. 99% hőként fog elszállni, lényegében olyan, mintha egy nagy ellenállást kötnél az alaplapodra.
Kevesebb lehet, néha több is. A gyártók néha elég rugalmasan kezelik a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!