Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » VGA probléma sose szűnik?

VGA probléma sose szűnik?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A problémám a következő. Időnként az R7 370 4G nitro típusú kártyám artifactolásba kezd. Eddig win7 volt, ma raktam fel pontosabban frissítettem fel windows 10-re. A GTA V-ben durva hibákat tapasztalok. Azon felül, hogy artifactolni kezd, olyan problémával is találkozom, hogy eltűnnek a játék részei. Pl eltűnik az út, vagy a fák gyökerei, majd 3-4 mp múlva megjelennek, vagy még akkor sem. Vagy ha igen akkor egyszínnel pl szürke színüen látom őket. Aztán a másik. A textúrák mintha a GTA Vice City-ből lennének. Pl megyek Franklinnel Michael-hez, és a lakás meg az előtte lévő kocsibeálló olyan mint a GTA Vice City textúrája. Aztán 1-2 mp-vel később 2-3 fokozatban "kijavul", és olyan lesz amilyennek lennie kell. Ugyanakkor van, amikor a játékot megállítom, és mire elindítom minden kékes-lila lesz. MINDEN. A fű és a sárga szín kivételével minden kékes-lila színű lesz vagy ami nem, az kap egy erős árnyalatot belőle. Itt ha átállítom a felbontást akkor jó lesz. Ha megint bekrapál megint felbontás állítás és megint jók a színek. A kártya 65 fokos, chieftec ctg 550W táp.

Egyszerűen mitől lehet ez? Már több driverfrissítéssel is próbálkoztam, de semmi sem segített.

2016. júl. 30. 02:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Win7-en nem volt ez a hiba? Csak a GTA V-ben tapasztalsz hibákat, vagy másban is? Eredeti a játék?
2016. júl. 30. 02:48
 2/8 anonim ***** válasza:
gpu hibás.
2016. júl. 30. 04:58
 3/8 A kérdező kommentje:

Windows 7 alatt is voltak hibák, de ott csak ritka artifactolás és elszíneződés. Win10-zel jött be hogy eltűnnek a fák-épületek és az utak, majd megjelennek, továbbá ez a textúra "minőségjavulás is" itt jön elő csak. A játék eredeti.

Watch Dogs alatt nem csinálja, de League of Legends alatt igen. Ott csak időnként be-bevillan egyet a kép, de mostanában már ott is be-beugrik 1-1 szabálytalan alakú fekete forma a monitorra.

Egyszóval nem tudom mi lehet. Watch Dogs hiba nélkül fut, GTA V pedig erősen bugol. Lol szintén. Driverek pedig rendben vannak, mert a win10 magától leszedte nekem a legújabb drivert.

2016. júl. 30. 10:38
 4/8 anonim ***** válasza:
ha nincs rá gari nettre fel 5 ezerbe hogy kapj érte valami pénzt egyáltalán..
2016. júl. 30. 12:39
 5/8 anonim ***** válasza:
hallod amit írok ?????
2016. júl. 30. 19:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha win7 alatt is voltak hibák, és utána is vannak, akkor alighanem biztos, hogy a kártya maga hibás. Végső kísérletként belepróbálhatod egy másik gépbe (ha van), és megnézheted, jelentkeznek-e hibák. Ha jelentkeznek, akkor az a kártya elvérzett, ha garanciális még, akkor cseréltetheted, ha nem, akkor hibás kártyaként még el lehet passzolni pl hardveraprón párezerért.
2016. júl. 30. 22:07
 7/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. Ma például a hűtését customra kapcsoltam fixen 50%-on pörgött a venti, és nem csinált semmit. Semmilyen bug nem volt. Ja de. Elcsúszott a kép. Mármint a monitor alján túl volt tolva a kép, de azt a GTA V beállításai között megoldottam.

Ma nem csinált semmit, a custom hűtéssel. Úgy látszik nem nagyon szeret 70 fok fölé melegedni a kártya.

2016. júl. 30. 23:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát 70 fok fölé tényleg ne nagyon menjen. De ha a magasabb hűtés segít neki, akkor jó :)

Bár a túlmelegedés alapvetően nem kéne, hogy gondot okozzon, a kártyának automatiksan le kéne szabályoznia, vagy lekapcsolnia, ha vészesen magas az érték. SZóval szerintem ettől még van baj vele, viszont ha alacsony hőfokon tartod, talán nem fog tüneteket produkálni.

2016. júl. 31. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!