Üdv! Aktív-passzív dupla hűtős VGA-m melegszik. Mi lehet a probléma?
Figyelt kérdés
Egy GTX560-as videókártyáról beszélek, amely 2 ventilátorral és 2 bordás hűtővel lett megáldva. Elvileg a hűtéssel nem kellene problémának lennie, de mikor megvettem zsír újan a kártyát, egy teljesen új komplett géppel 2 héttel ezelőtt, akkor elkezdtem nézegetni, hogy mégis mire képes a kicsike. Aztán feltűnt, hogy GTA V-nél felugrott 88 fokra, Trine 3-nál 91 fokra. Le vettem a gépház oldalát, javult kb 4-5 fokkal a helyzet. Újra pasztáztam a kártyát, hogy azt is kizárjam a gondok közül. Jelenleg a kártya kb 5 perc után brutálisan felforrósodik az előbb említett fokokra, bedobtam a gép mellé egy állványos ventilátort, kb 30 centiről fújtam vele, így csökkent le 76 fokra GTA V közben. Érdekes, hogy a kártyán lévő ventilátorok lefele állnak és ha aláteszem a kezem, semmi levegőmozgás nincs, mintha a ventik vissza fújnák a levegőt a bordák közé és onnan lökődik ki a forró levegő. Ez normális jelenség? Ebben kérnék segítséget, illetve tanácsokat, amelyeket már most megköszönök, amennyiben érkeznek. Egyébként a gépben minden más alkatrész normális hőmérsékleten van. Mi lehet a gond?2016. júl. 29. 21:43
11/12 anonim válasza:
A gépház elején kell szívni be a házba a hideg levegőt, hátul pedig kiszívni a meleg levegőt. A lényege az, hogy az egész házon kersztül áramoljon a levegő. Ha mindkettő csak befele szívna, akkor nagyon melegedne. Hátul általában 1 venti szokott lenni.
Ha nagyon régi a ház, akkor érdemes lenne venni egy olyat, ami olcsó, és jó a hűtése. Nekem Zalman Z3 házam van, alapból kaptam hozzá 3 ventit (1 elöl, 1 hátul, 1 felül) és összesen 5-nek van hely (2 elöl, 1 hátul, 2 felül) majd tervezek venni még 2-t, hogy mindenhol legyen venti, ahol csak lehet.
12/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, mentek a like-ok.
2016. júl. 30. 11:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!