Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől melegethet nagyon...

Mitől melegethet nagyon durván a videó kártyám?

Figyelt kérdés
Ha csak nincs energiatakarékosra véve a gép, a bekapcsolástól számított kb 20 s mulva 80-90 fokra felpörög a videó kártya, játszani nem igazán lehet rajta emiatt, a ventillátor működik...nem tudom mi van vele....arra gondoltam vírus? vagy ha baja van küldjem vissza ahonnan vettem? (van rá garancia) vagy mi lehet? (már ki is poroltam, 5 hónapig jól működött)
2016. júl. 29. 17:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Talán ha leírnád az adatokat akkor tudnánk segíteni....
2016. júl. 29. 17:16
 2/10 A kérdező kommentje:

Milyen adatokat? max ezeket tudom:

gygabite gtx 950, 2 ventillátoros videókártya

amd fx 6300 processzor

chieftec 600 wattos smart series

gygabíte alaplap (teljes neve nem jut eszembe de kétlem, hogy az lenne a baj)

meg windows 7 op renszer

2016. júl. 29. 17:19
 3/10 anonim ***** válasza:

Táp PONTOS típusa, gépház, ventik száma és elhelyezkedése, szoba hőmérséklet.

Belenyúltál-e az órajelek/feszültség értékekbe?

Egy 950-től egy nagyon magas érték.

Ha 80 fok fölött jelez akkor vedd le a gépház oldalát, és tapogasd meg (NE A NYÁKOT), hogy mennyire forró a hűtő mert ha azt simán meg bírod fogni akkor lehet csak bedöglött a hőmérő.

2016. júl. 29. 17:24
 4/10 A kérdező kommentje:

már levettem a gépház oldalát és forró a vidiókártya,

a tápegység Chieftec 600W CTGPS600A8....nem hiszem, hogy annak lenne baja, nem rég vettem és drága is volt.

2016. júl. 29. 18:25
 5/10 A kérdező kommentje:
videó kártya*
2016. júl. 29. 18:25
 6/10 anonim ***** válasza:

Akkor első körben elszomorítalak, hogy ez a 600W csak dísznek van, az igazi 500!!! wattos tápok is 20 fölött vannak, szóval ezzel eleget mondtam szerintem.

De a többi kérdésemmel mi a helyzet?

2016. júl. 29. 18:33
 7/10 A kérdező kommentje:
ez a táp 2 éve jött ki, mikor én vettem azért jóval drágább volt, 20 ezer forint felett meg némított nagy hatásfokú tápegységek vannak, nekem olyan szükségtelen most is, nem nyultam bele semmibe, hogy a garancia megmaradjon, a szobámban kb 26 C fok körül van, a gépház régi, nem tudom a nevét, 2006-os, 3 ventillátor van benne, felül, hátul és a lent elöl...továbbá a gépem kevés áramot fogyaszt, amire figyeltem vásárlásnál, kivéve a proci, de az sem megy 60 fok fölé pedig gyári a hűtő (az amd fx 6300-nak rémes hírű a gyárihűtője)
2016. júl. 29. 19:14
 8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi segítséget, legközelebb holnap tudok válaszolni kérdésekre mert a telefonom is elromlott.
2016. júl. 29. 19:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor ha tényleg ilyen meleg a mérő szerint és megfogni se tudod (mert 80 foknál a borda legalább 60 fokos) akkor bizony garanciáztasd, hogy túlmelegszik és thermalthrottingol ezáltal csökken a teljesítménye és nem erről volt szó.
2016. júl. 29. 19:40
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ
2016. júl. 31. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!