Mi igaz abból, hogy a számítógép tönkremegy, ha kihúzzuk a konnektorból, vagy a főkapcsolóval áramtalanítjuk a helyiséget, ahol van?
Pl. a merevlemez sérülhet, az olvasófej a nagy sebességel forgó lemezektöl csak egy hajszálnyira van, és a hirtelen leállás során karcolodhat,tönkremehet.
...folyt
Forgási sebességük 5400 – 7200 fordulat per perc . A fej körülbelül 1 (Hitachi, régebben IBM meghajtókban 0,19) nanométeres légpárnán repül a lemezek felett, ezért egy apró porszem is tönkreteheti azokat!
én úgy tudom, hogy a vinyó fejét eleve elektromágnes húzza középre, így ha megszakad az áram, automatikusan visszaugrik parkolópályára mindenféle plusz elektronika nélkül. ettől függetlenül én is azt mondanám, hogy nagyon veszélyes hirtelen levenni az áramot, adatvesztést eredményezhet.
egyébként az alaplapnak sem hiszem hogy nagyon használna....
egyszer kétszer ha megtörténik ilyen, talán még nincs katasztrófa, szerintem mindenki járt már így, de napi szinten ezt semmiképpen se csináljátok!
hát az alaplapnak azért lehet fontos,(bár ebben nem vagyok biztos) mert ügye most a bekapcsológombbal nem a tápot kapcsolod, hanem tul. képpen az alaplapot. Az újabb alaplapokban vannak ilyen csoda távoli menedzsment cuccok, amiknek nem biztos hogy nagyon jó, ha egyszercsak elmegy az áram.... Nagyjából szerintem ugyanez vonatkozhat a wake on lan képes hálókártyákra is....
a DOS-os vinyós kérdés jogos.
1: szerintem régen eleve úgy tervezték a vinyókat, hogy ezt elviseljék
2: lehet hogy ma már közelebb van a fej a lemezhez
3: a vinyókat is tartósabbra szerelték, mai kommersz világunkban már nem szokás az örökkévalóságnak gyártani valamit (ahol dolgozom nagyjából 2-3 havonta elmegy 1-2 vinyó, ezek egy része ráadásul szerverbe való). szóval a lényeg, hogy lehet hogy a cuccok maguk sem olyan tartósak már mint régebben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!