Laptop két videókártya problémám van. Mitől fagyhat le a gépem?
ASUS X550JX laptopom van egy Intel HD Graphics 4600-zal és egy nVidia GeForce 950M-mel. Alapvetően jól működik mind a kettő, az integrált kártya jól végzi a dolgát alapesetben, ha meg játszok, akkor automatikusan vált a jobb kártyára a gép. Na de a probléma ott van, hogyha Alt+Tabbal kilépek, majd vissza, akkor sokszor lefagy a játék, és ez kékhalálhoz vezet. De ha olyan alkalmazást futtatok, ami ablakos módban van és használja a jobb kártyát, szintén előfordul. Lefagy, majd 2 perc múlva kékhalál. Sőt, még maga a GeForce Experience program is ezt csinálja. Hiába van a legfrissebb driver, nem jó. Integrált kártyánál sajnos csak régi verziójú driver érhető el, mert a frissebbek nincsenek bevizsgálva ehhez a modellhez. Újratelepítettem a Win10-et, de még most se jó, annyit viszont sikerült elérnem, hogy már nem akadozik a gép, mikor netezek.
A probléma az után jelentkezett, miután a már meglévő 4 GB RAM mellé raktam pluszba még 8 GB-t. Elméletileg jónak kellene lennie, az órajelük is stimmel, tesztprogrammal is nekik estem és nincs hiba.
Szóval nem tudom mi lehet a gond, talán a plusz ram okozta, vagy valami más? Vagy ha esetleg bátorkodnék letiltani az integrált grafikát, akkor lehet-e valami probléma belőle később? Többnyire asztali gépként funkcionál a laptop, az aksi is ki van belőle véve ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!