NVIDIA Geforce 8600 GT-t (régi kártya) lehetne egy 9600 GT-vel együtt használni? A 9600 jelenleg a 16x slotba van, a 8600 menne a 4x slotba, összeadodnának, tudnának együtt dolgozni?
Lehetséges, vagy a két kártya csak is külön dolgozik és egyszerre csak egy kártya kezelhet egy programot?
Szerintem nem lehetséges, de azért gondoltam megkérdezem, talán mégis előáll valaki valamivel.
Az SLI igazából a 3Dfx találmánya volt 1998-ban. A csőd szélére sodródott céget az Nvidia felvásárolta 2002-ben és az SLI-t továbbfejlesztve az nvidia 2004-ben bemutatta. 2005 első felében mutatkozott be a Crossfire is az ATi oldalán.
Mindkét esetben azonos GPU-k összekapcsolása támogatott (így akár egy 7850 összeköthető egy 7870 kártyával is, de azonos GPU mellett az azonos modell javasolt első sorban). A különböző hibrid megoldások sosem nyertek igazán nagy teret, nem is tudtak ütős megoldásokat az asztalra tenni (IGP+GPU), bár volt egy AMD és Nvidia párosítást megvalósító technológia (a nevét elfelejtettem), de a céget szintén felvásárolta az nvidia (ha jól emlékszem).
Azonos modell?
Akkor elvileg ez jó lenne mert mind a kettő Geforce XXXX GT
Írtam, hogy azonos GPU kell és azon belül is azonos modell javasolt (egy GPU létezhet különböző specifikációkkal is részegységek letiltásával).
A több kártyás rendszer akkor működik hatékonyabban ha azonos teljesítményűek a GPU-k és a munkát jobban fel tudják osztani egymás között. A 9600GT (G94 GPU) több, mint kétszer erősebb a 8600GT-nél (G84 GPU) vagyis, ha működne is a dolog, akkor sem lenne számottevő gyorsulás (mint más hibrid esetben). Ami feljebb nem jutott eszembe az a Lucid Hydra technológia, ami elvileg bármilyen GPU-k mixelését támogatta. Elvileg néhány alaplap érkezett ilyen chippel, de nem terjedtek el, manapság nem is hallani róla...
Ez a Lucid Hydra is ahogy nézem, alaplapos tehát hardverhez kötött.
Nincs olyan szoftveres megoldás, amit ezt a két kártyát összekapcsolná?
Még a jelentéktelen teljesítmény növekedés is jó lenne nekem ugyanis máskülönben csak a kukába mehetne a másik kártya, mert senkinek se kell és én se tudom így használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!