Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagy hátrány, ha a laptop...

Nagy hátrány, ha a laptop kijelzője led fényes, és nem matt?

Figyelt kérdés
Én kinéztem egy nagyon jó laptopot, csak sajnos a kijelzője Led fényes (HD). Ez nagy hátrány? Sokat fogom használni egyetemen (órákon), a lámpafény miatt látni fogok valamit? Annyira nem hátrányos?

2016. júl. 27. 12:56
 1/7 anonim ***** válasza:

A fényerőt lehet változtatni.

Ha túl fényes, akkor vedd lejjebb a fényerőt.

2016. júl. 27. 13:12
 2/7 anonim ***** válasza:
"fényes", mármint tükröződő?
2016. júl. 27. 13:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A fényerő levétele szart ér a tükröződéssel szemben. Annyit érsz el vele, hogy még annyit sem látsz, mint korábban.

Én 5 éve, mikor az első laptopomat vettem, nem figyeltem a kijelzőre és persze fényes (=tükröződő) kijelzőset kaptam. Akkor megfogadtam, hogy soha többet ilyet, legközelebb csakis mattot veszek. Az én bajom a fényes kijelzőssel az, hogy látom magamat benne - ami filmnézésnél elég irritáló.

Azt javaslom, sétálj be egy Media Marktba, ahol ki vannak téve laptopok és nézd meg a fényes kijelzősöket. Pl. fordítsd a lámpa felé, nézd meg mennyire zavaró neked.

De a neten is vannak beszédes összehasonlító képek ("fényes vs matt" képkeresés):

[link]

2016. júl. 27. 13:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet venni mattosito fóliát amivel elérhető az a minőség, mintha gyárilag matt kijelző lenne.
2016. júl. 27. 13:52
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom, hogy jön ide a LED egyáltalán. A LED a háttérvilágítást adja, annak a kijelző tükröződő vagy matt mivoltához nem sok köze van.
2016. júl. 27. 14:13
 6/7 A kérdező kommentje:
Oké, nem tudtam, hatalmas hibát követtem el.......
2016. júl. 27. 14:40
 7/7 anonim ***** válasza:

A fényes felületűben mindig jobban fogod látni a fejed fölötti fényforrásokat, mint a képernyőn lévő infót. Igaz, ha közben balra-jobbra mozgatod a fejed minden sornál, akkor a tükröződés is eltolódik, de nagyon bosszantóan kellemetlen tud lenni, ha csak nem félhomályos szobában nézed.

Mint írták már, magadat is látni fogod benne, de van egy előnye, ha készítesz oda fésűt, akkor sohasem leszel kócos. :D

2016. júl. 28. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!