Miért vagytok sokan ennyire érthetetlenek? Miért hiszitek azt, hogy a 200 fps+ jobb nektek? Tisztelet a kivételnek.
Nem veszekedni akarok.
De sokan veszekednek velem, hogy nekik kell ám a 100 fps+ CS-ben meg kb minden játékban, mert "az jobb". Oké, ez helyéán is van, ameddig nem mondják meg a monitoruk tipusát, ami bizony az esetek 80%-ban 60Hz-s. Akkor mi a fenének oda a 60 fpsnél nagyobb érték?
1Hz=1fps (monitoroknál)
60Hz=60fps (szal ugye 60x képes frissülni másodpercenként, azaz 60 fps)
A kérdés adott. Miért kell az ilyeneknek a 100 fps+? Ha számukra technikailag megoldhatatlan, kivéve ha vesznek nagyobb frekvenciás monitort?
Vagy valaki magyarázza már el nekem, hogy miért jó, ha 100+ fpsem van CS-be mintha 60 lenne. A golyó nem fog gyorsabban menni, és nem is leszek pontosabb (szerintem) de ezt remélem majd valaki elmagyarázza nekem.
Vagy talán én vagyok ilyen hülye, hogy feltételezni merem, hogy a 60 fps nem elég? :)
Mert bizony én nem látok különbséget 60 és 300 fps között az én kis 60Hz-s monitoromon. :)
hangyapérónyi különbség van
A játékok motorja úgy van megírva ,hogy az általad lenyomott billentyűt csak a következő képkockára hajtja végre. Ezért ha 60fps-ed van ~16ms a delay, de mivel van alapvető imputlagg ez ~30ms.
120FPS-nél 22ms, 240-nél 16ms. Szóval lehet ,hogy a monitorod 60 fps-t lát de ha mindketten ugyanakkor nyomjátok a gombot akkor a kevesebb fps-t produkáló gépen nagyobb lesz a delay.
Ennyi, a dolog nem a monitorban, nem a szemben keresendő hanem az engine-ben.
Igen, te vagy. Kompetitív shootereknél, mint amilyne a Counter Strike is, versenyszerű játék mellett már nem azért játszanak 100fps fölött, mert RÁNÉZÉSRE látványos különbség van 60fps-hez képest, hanem most sokkal pontosabb és reszponzívabb az irányítás. Régebbi játékokban még akár exploitok is kapcsolódtak a magas fps-hez (sok Quake 3 motoros játékban pl).
Single player játékokban, hacsak nem csinálsz speedrun kihívásokat, erre nincs szükség.
Itt a srác például fog beszélni játék közben arról, milyen hatása van a magas frameratenek a játékmenetre, miközben egy órába nem telik neki kipörgetni a Half-Life egyébként cirka 8 órás single player módját.
Én se értem... 15~20ms egy-egy internetes válasz idő közvetlen kanócon routerrel még dob rá, WiFi -n meg...
Tehát az ilyen technikai rész, hogy gyorsabb vagy, szerintem hülyeség,
mert mindenképp van egy ~50ms lagg, ami az adatkommunikáció miatt történik.
30 fps felett folyamatosnak látjuk, 60 fps felett meg már nem látni semmi különbséget.
Régebbi monitoroknál volt az hogy "vibrált" a kép, hullámzott és 75 Hz alatt zavaró volt, de még 100 Hz -ig pedig csak érezhető.
(De ez a CRT technológia miatt)
Ez az egész valahogy olyan, mint amikor évekkel ezelőtt lenéztek a haverok, mert nekem "csak" egy Simsonom volt, nekik meg MZ-jük.
Persze, van különbség a kettő között, de ugyanoda visz mindkettő. Az persze más kérdés, hogy mennyi idő alatt, de nyilván az is, hogy mennyiért. Akinek a mennyi idő alatt számít, az vegye meg a drágábbat, de ne csak azért, mert az sokkal menőbb. Nem tudom, értitek-e mire céloztam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!