60k ból összeállítanátok nekem egy félkonfigot, normál használatra?
Intel-t preferálnám, ha lehet. :)
Csak MB + RAM + CPU kellene.
Kijönne belőle valami? :/
Köszi
Normál használat alatt mit értesz? Netezés, filmezés? Vagy egy kis játék is?
Gigabyte H110M-S2V alaplap 16k
Crucial 8GB DDR4 2133MHz CL15 CT8G4DFD8213 memória 10k
Ha játszani is akarsz akkor i3-6100 34-35 ezer és akkor pont 60ezer lesz. De ha nem akarsz akkor egy pentium g4400 is elég sőt sok is 17ezres áron elérhető kb
i3 6100 ~ 35k ft
legolcsóbb h110m lap ddr4 memoria támogatással ~ asszem most csak 15k pcx-en mert ott a lapok most akciósak.
8gb ddr4 ram ~ 12k
ez meghaladja ugyan a 60k-t, de azért lehet rajta variálni pl: 4 gb ram 8 helyet illetve a cpu-t hardverapron veszed és megspórolsz kb. 5k-t
de neked mi az a normál használat? filmnézés? arra akkor nem kell az a 8gb ram.
Hátsz Eddig kockultam játékokkal is, de manapság nem jellemző, viszont ha visszatérek újra akkor fog viszont kelleni egy picit jobb proci (GT-430 as jelenlegi VGA-m hoz mérve a játékokat, tehát nemkell nagyra gondolni)
ÉÉn igazából, i3-6100 ahogy írtátok, meg egy ASUS B150M-A lapra, és később RAM ra gondoltam, KHyper X 15k ért, 2300mhz, 1x8GB és akkor azzal ellehet lenni sztem
Arra bőven elég egy olcsó h110es lap is. Ramból meg fölösleges 2133mhz-nél nagyobb mert a proci ennyit támogat max.
Nem baj ha csak 2 slot van a lapon annyi hogy csak 1x8gb memóriát vegyél bele azzal is el leszel bőven főleg ilyen kis vga mellett.
A RAM ból azért választottam, mert abba alacsonyabb volt a késleltetés mint a 2133Mhz es be.
Mert a 2300 as cl12 a 2133 meg cl15, mondom akkor inkább az alacsonyabb cl es, a MHz et meg jajam, csak annyit ismer.
Alaplapbol, linkelnél párat, 2 illetve 4 slottosokat is? ASUS előnyben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!