Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptopba szánt processzort...

Laptopba szánt processzort lehet tuningolni?

Figyelt kérdés
Van egy 2x2,8 GhZ-s CPU a laptopomban. Szeretném ezt feltornázni 3.0 GhZ-re (lehetőleg fesz emelés nélkül). A kérdés az, hogy ilyen laptopokba szánt daraboknál engedélyezett a tuningolás, vagy le van tiltva?
2016. júl. 24. 11:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Ne süsd meg. Van annak elég melege a tuning nélkül is.

Magyarán. Laptopokat ne tuningolgass, mert nincs hűtése, és bármilyen húzás plusz hőtermelés eredményez, amit már a gyári hűtő nem képes lehűteni !

2016. júl. 24. 11:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, ezt még írni szerettem volna: a tuningolás addig szóba se jöhet nálam, amíg ez a hűtés gond meg nem oldódik, Ha valami komoly játékkal játszok, a proci hőmérséklete a 95-98 fokon van (alap órajelen). Azért ezt ne... A közeljövőben takarítom is a laptopot, hátha csak a por sok benne, elvégre használtan lett véve. Ha az sem (ennél a modellnél sokan panaszkodnak a hűtésre), akkor kicsit módosítok a hűtési házirenden, szerintem már a 60 fokon maxra fogom venni a ventit. Ha ez sem jön be, akkor kell egy alsó hűtőpad a notinak. Ha az alap órajelen olyan 75-80 fokra le tudnám vinni a hőmérsékletet, akkor gondolkodnék el a tuningon. A kérdésem csak annyi volt, hogy lehet-e tuningolni a processzort. Azt nem mondtam, hogy már gamer laptopot csinálnék szegény notiból. :D
2016. júl. 24. 11:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem fogod tudni tuningolni sajnos. Nekem a laptopomban (ASUS ROG G60J) intel core i7 720QM van és ezt sem lehet tuningolni, BIOS-ban nem lehet állítani óra jelet. Csak asztali gépen tudsz, újaknál ott is csak "K" jelűeket.
2016. júl. 24. 22:19
 4/4 anonim ***** válasza:
nyugodtan húzzad feljebb ha tudod(én az enyémet nem tudom), de lehet venni alájuk piacon 1500forintért 3ventis laptopalátétet. nekem is olyan hűti a gépet elég jó hatásfokkal!
2017. ápr. 21. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!