Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A két videókártya közül ki...

A két videókártya közül ki melyiket javasolja?

Figyelt kérdés

Két videókártyára esett a választás, mindkettőről olvastam jót-rosszat, de nem tudom eldönteni. Ki melyiket ajánlaná?

A 2 kártya :

- [link]

- [link]

2016. júl. 23. 14:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
24%
A gtx 960, mert nvidia, kevesebbet fogyaszt és kevésbé melegszik.
2016. júl. 23. 14:14
 2/12 meszike91 ***** válasza:
91%

Ennyiért van 380x is: [link]

Lehet érdemes megvárni az rx 470-et vagy a gtx 1050-et.

2016. júl. 23. 14:14
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A "mert nvidia" nem indok csak fanboyoknak. A 380 picivel erősebb de DirectX 12 alatt még jobban viszont valóban többet fogyaszt (ez villanyszámlában nagyságrendileg 400Ft plusz havi 150 óra játék mellett).

A 380X viszont tényleg jobb vétel lenne, de még jobb lenne szerintem is egy RX 470, megérné megvárni.

2016. júl. 23. 14:25
 4/12 anonim ***** válasza:
24%
A "mert Nvidia" igazából jogos érv, piacvezetőként nem ritkán optimalizáltabbak a játékok az Nvidiákra.
2016. júl. 23. 14:32
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ennek semmi köze a piacvezetéshez, dolgozik ezer programozó a drivereken, úgyhogy minden mainstream játékhoz külön optimalizálják a kártyákat - szóval nem a játékfejlesztők, maga az nvidia.

Megjegyzem a "mert nvidia" azért sem épp a legjobb érv, mert az nv re jellemző, hogy ahogy kijön az új generáció hanyagolja az előzőt, egyáltalán nem lepne meg, ha egyre "gyengülne" a következő 1-1,5 évben a 9xx széria az amd kártyákhoz mérten(ahogy történt ez eddig gyakorlatilag minden nv kártyával).

Plusz azért sem kapkodnék, mert ahogy írták hamarosan jönnek az ezeket kiváltó kártyák, egészen biztosan jobb ár\érték arányúak lesznek.

2016. júl. 23. 14:40
 6/12 anonim ***** válasza:
R9 380X +1
2016. júl. 23. 14:40
 7/12 anonim ***** válasza:
Attól még tény hogy az R9 380X jobban teljesít játékok alatt, attól függetlenül, hogy NVre optimalizálnak....
2016. júl. 23. 14:41
 8/12 anonim ***** válasza:
#3 a fogyasztást általában nem azért írják indoknak, mert megdobja a villanyszámlát, hanem mert ezáltal jobban melegszik..
2016. júl. 23. 14:46
 9/12 anonim ***** válasza:

Melegszik, melegszik, azért ez első sorban hűtés függő, hiszen találkoztam olyan 70W TDP-s kártyával, ami komolyabb izzasztás alatt elérte a 80C-t, míg olyan 130W-os kártyával is, ami stressz teszt alatt sem ment 60C fölé. Persze alacsonyabb TDP-t könnyebb hűteni, de egy normálisan összerakott kártyánál a túlmelegedés problémája nem igen szokott szóba jönni.

Pár éve amikor az AMD-re jött több játék (Gaming evolved program alatt), akkor ez nem volt érv csak az nvidia esetén. Másrészt a fejlesztőknek érdeke, hogy gyártótól függetlenül mindenki rendesen élvezhesse a játékot, persze ott az nvidia gameworks, ami kínál pár plusz dolgot némelyik játéknál, de az ilyen hozzáállást (zárt szabványok érvényesítése) sosem komáztam.

Az ezelőtti kátyám egy 7850 volt, most egy GTX960-t nyúzok és a következő kártyának szívesen bevállalnék egy rendeződött árú RX 480-t minden gond és fintorgás nélkül.

2016. júl. 23. 14:59
 10/12 levente501 ***** válasza:

Na tessék itt van még egy "mert az nvidia"! Én is a 380X-et preferálom, MERT AZ NVIDIA néhány hónap múlva le se fogja szarni a te 9-es kártyádat, sőt, lehet, hogy még arcon is köp, hogy inkább vegyél majd egy 10-est.

Nem vagyok AMD fanboy, éppen 1070-re gyűjtök, de rohadtul gáz amit az NV csinál. Ha választanom kéne a két gyártó közül csak úgy, én az AMD-t mondanám, mert ők legalább nem szarnak le. Pl. amikor megoldották a DX 12-t a 200 sorozathoz szoftveresen ahelyett, hogy azt mondták volna: vegyél egy új kártyát. Na de hagyjuk a "vallási" vitát! A 380 mindenképpen jobb, mint a 960, csak vigyázz, hogy ne Gigabyte-ot vegyél, mert a Gigabyte-os AMD kártyáknak nagyon rossz a hűtése és secc-perc alatt tönkremegy. Amit néztél, Sapphire jó lesz.

2016. júl. 24. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!