Miért indul újra a gép folyton?
A lényeg az,hogy az alaplapban kiégett 2 slot anno, a rossz táp miatt. Az a táp azóta ki lett dobva,és vettem egy jó minőségűt. Ugye 2-2 párban vannak a slotok. Az egyik pár égett ki(a kék). A feketéknek nincs baja, az egyik feketében megy most a gép egy 4gb corsair ramról.
A lényeg,hogy vettem 2x4 új ramot, beraktam a gépbe, el is indul, pittyeg egyszer,ami ugye azt jelzi,hogy minden okés, utána újraindul, megint pittyeg, és ezt csinálja meg többször. Ha csak az egyik ramot rakom bele( az újat) akkor el sem indul,fekete a kép.
Első körben BIOS-ra gondoltam, mert amikor visszaraktam a régit a gépbe, azzal elindult és azzal a szöveggel fogadott,hogy : Please enter Setup to recover BIOS setting
Amikor bent voltak az új ramok próbáltam belépni a BIOS-ba,de nem engedte.
Ötletek? :S
Proci: i5 655k, jövő héten váltok 4440-re
VGA: ASUS GTX 750ti
Alaplapot most hirtelen nem tudom,de egy LGA1156 socketes ASUS lap ,annyira nem is lényeges a verzió.
Rossz lehet az új RAM. Kevesen tudják, de vannak RAM-ok, amiket egyes alaplapok nem támogatnak. Nagyon kevés, de néha sajnos van.
Egyébként ha nem 100%-os az alaplap, akkor inkább cseréld ki.
Az alaplap, és a RAM típusa is lényeges.Mert könnyen előfordulhat, hogy nem támogatja az új Ram-ot. Ha mégis, de nem megy, akkor még a CMOS reset segíthet.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__1..
Az új RAM típusa
HyperX Beast 2x4GB, DDR3, 1600MHz, CL9, 1.5V
Az új lapot még nem tudom, ugye csak annyi tuti,hogy lga1550 socketes lesz. Mi garantálja,hogy abban fog menni a RAM? Mit nézzek egyáltalán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!