Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire jó az, hogy ha ssd...

Mire jó az, hogy ha ssd meghajtó is van a gépben meg merevlemez is? Többi lent.

Figyelt kérdés
Szeretnék egy gépet összeszerelni és, ha felesleges, akkor nem fogok rakni bele. Meg azt is szeretném tudni, hogy, akkor merevlemez vagy a meghajtó sebessége fog futni a gépen.
2016. júl. 20. 14:20
 1/4 savanyújóska ***** válasza:
Az SSD tulajdonságaiból adódik, alapvetően véges számú írási-olvasási ciklusra vannak tervezve, ezért csak azt érdemes rá rakni, amit feltétlen szükséges. (Azt viszont jó pár évig elbírja.) Erről majd később, másik ok, hogy az SSD drágább, még ha 5-10x olyan gyors is. Ha van rá 20-30k a keretben akkor egy 128GB-os SSD jó vétel lehet, és arra érdemes rakni a Windowst és a programokat. Játékokat én személy szerint a mervelemezre rakom, mert sokat írnak és nem profitálnak annyi az SSD-ből, viszont a Windows és a mindennap használt programok igen. Tehát összefoglalva, sok adatra mindenképp merevlemez éri meg jobban, az SSD-re csak a rendszert és a programokat érdemes tenni, és ez esetben viszont baromi gyors lesz a rendszer. (Nekem pl. 1 perc alatt megnyílik a chrome nulláról, hidegen bekapcsolva a gépet.)
2016. júl. 20. 14:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Az az egy perc is soknak tűnik. Nem indul esetleg sok sok sok progi még a háttérben a rendszerrel?
2016. júl. 20. 18:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálam hidegen bekapcsolva 25-28 másodperc az egész. De nekem nem is indul el ezernyi fasz**g a háttérben. Adata sx930 ssd-t használok win 10-el.
2016. júl. 20. 18:30
 4/4 savanyújóska ***** válasza:
De azért elég sok minden is indul, és az 1 perc az, hogy konkrétan a chrome-ban nyithatom az oldalt, a tényleges windows boot nekem sem több 25 másodpercnél.
2016. júl. 21. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!