Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 4 + 2 Power Phase Design vagy...

4 + 2 Power Phase Design vagy 8 + 4?! Mire elég?

Figyelt kérdés

Alaplapot szeretnék váltani(FM2+) nemigen vannak fentüntetve a Power Phase kialakítások. Nekem A10es kaveri apum van r7 250es kártyával, Asrock alaplapot néztem és egy forumban azt olvastam különbségként hogy:

Pro4 = 4 + 2 Power Phase Designja van

Extreme4 = 8 + 4 Power Phase Designja van

viszont az FM2A88M Extreme4+ alaplapra hivatalos oldal azt írja hogy 4 +2 ez is elég dual graphicshoz? mertpl a58m-dg3+ alaplapon nem is bír életre kelni apu a kártya melett "code 12: kevés erőforrás" bár azon csak egy "4"es tápcsatlakozó van a processzor melett ugyhogy gondolom nemcsoda

fm2a88m extreme4 birná? annak két "4es" csati van proci melett

[link]

mihez kell 8+2 power? mert asrocknál az 30ezernél kezdődik -.-"

Köszi előre is a válaszokat :D

2016. júl. 19. 23:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Az FM2+ CPU-k maximális órajele olyan 4,5Ghz körül van.

A 4+2 is bőven elég ennek eléréséhez. Berakhatod 30E-s lapba is, de ha a proci vége 4,5Ghz, abban is annyi lesz.

Tök felesleges.

Szerintem a 4 fázisú lapokban is elérhető a procik vége egyébként, főleg dVGA mellett, amikor az IGP ki van kapcsolva.

Az R7 250-et cserélnéd inkább r7 360 vagy gtx 750, mindkettőből 2gb kártyára, meglévő eladásával.

8+2 kell az fx-9590 cpu-nak kb. :D Vagy egy fx-8300 4,7ghz-re húzásához.

2016. júl. 19. 23:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Minél több fázis, annál stabilabb, magasabb hatásfokon. Természetesen nem csak ez számít, önmagában nem igazán lehet ezzel mit kezdeni.

A lényeg, hogy A88 chipset legyen, az amd hivatalosan azt ajánlja A10 processzorokhoz. Dualgraphics pedig még mindig nem skálázódik jól.

2016. júl. 20. 01:06
 3/6 A kérdező kommentje:
A10 7800-am van tehát ha húzni nem akarom(elv nem is lehet, nem "K"), simán müködni fog az apu grafikája és a kártyáé is?
2016. júl. 20. 10:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Bármelyik lapban működnie kell az APU-nak, amelyik támogatja.

Ez a dual graphics meg tök értelmetlen marhaság, vagy elhiszed itt és most nekem, vagy rájössz a saját pénzeden.

r7 360 2gb, ezt vedd, 31k körlü már van. Ez köröket ver a dual graphics-ra. A meglévőt meg add el. Olyan lapot vennék a helyedben, amin van HDMI kimenet is,ki tudja mikor lesz belőle "csak" netezős filmezős gép.

2016. júl. 20. 10:45
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi igen tudom hogy 750 többet tud volt szerencsém 750ti -hez is de sajn elkellett adnom rossz idők jártak azér az ütött i3 társoságában is,

viszont ezzel is egész megvagyok elégedve nem HD monitor melett kihajt bármit jó beállításokkal

Hallottam hírét 360nak is hogy jólbírja, de dvi kimenetes a monitorom, nemtudom van e hdmi átalakító dvire ill h mennyire zavar be esetleges akadás vagy vlmi :) ujmonitorra meg nincs kedvem költeni :D

2016. júl. 20. 21:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Am nem mindbe mert egy 4tűs proci dugaszos lapka nem birja a kettőt megdolgoztatni együtt, ASRock FM2A58M-DG3+ pl gyenge hozzá
2016. júl. 20. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!