Milyen laptopot vegyek?
Asztali gép helyett kéne... Van egy kicsi netbookom, de az nagyon gyenge és borzasztó gépelni rajta (lenovo 100s).
A laptop koleszba kéne főleg programozásra, de mindenre használnám.
A főszempontok:
- kényelmes billentyűzet
- nagy képernyő (17"+)
- viszonylag friss config (5-6th gen. intel proci)
- minél kevesebbért :D
Köszi előre is a válaszokat tanácsokat.
És mégis mi az a minnél kevesebbért?
Tudod programozni lehet egy i5 6xxxu-n is IGP-vel de játszani nem fogsz vele, viszont az olcsó.
Ha viszont minden féle felhasználás van a dologban akkor viszont 180-nál olcsóbban nem úszod meg.
És ezzel is kompromisszumokkal teli játék lesz mert a GTX950m talán egy GTX 750 szintjét hozza, és ez még nem 17 colos.
"Főszempontok:
-Kényelmes billentyűzet | (Ez elég relatív, kinek mi.)
-nagy képernyő (17'+) | (ha mindenre használnád és tényleg kell 17' vagy fölötte akkor viszont 200 fölött nézelődj)
-viszonylag friss config (5-6th gen. intel proci) | (egyik drágább mint a másik, és a linkelt példány 4th gen.-el 180, szóval...)
-minél kevesebbért :D" | (kinek mi a kevés, van akinek a 250 ezer is kevés, van akinek meg a 100 ezer a kevés.)
nagy dillemám az hogy kell-e a 17" mert az sokkal drágább mint egy sima 15.6", viszont kényelmesseben elfér rajta minden.
mennyi a különbség 17 és 15 col között?
Köszi az utsó válaszolónak...
a minél kevessebbért arra vonatkozik hogy elég a fullHD nem kell QHD mert miért ne.
játszani nem akarok rajta, viszont amikor megvettem a 100s laptopom arra gondoltam programozásra ugy is jó lesz... de a böngésző 4 oldalnál már be crashel.
szoval azért gondoltam hogy 5-6th gen.-os kéne, de ha 4. is jó az is jó.
a kénylemes alatt pl lenovo thinkpad T-k billentyűzetét értem, csak azoknál nincs 17"-os laptop.
1 col 2,54 cm, tehát 2 col az 5,08 cm, szóval nem lényeges, viszont 15'-ba 1366x768-ban nagyobb kijelzőt nem láttam még.
Azért írtam ennyit mert felépítésben térnek el, teljesítményeben viszont egy szinten vannak, szóval a külsőn kell már csak gondolkodnod akkor, meg azon, hogy mennyit vagy hajlandó rákölteni, mert ugye nem kötelező az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!