A jelenlegi fennálló hiba szoftveres vagy hardveres?
Nos leírok mindent, amit tudok az esetről:
Pár napja a gépem furcsán viselkedik. Ha 10-15 percnél tovább hagyom "mozdulatlanul" a gépet, kékhalál üt be, //iusb3xhc.sys// driver hibát észlelve, amit nem tudom hányszor frissítettem, egy ideig jó volt, utánna megint kezdte a kék halált, most pedig ha frissíteném már attól is kékhalált kap és nem megy végig a frissítés.
A következő, ami ugyanakkor ütött be, hogy bármilyen fullscreen csakis csak játékkal játszanék, a monitor össze vissza vibrál, nem látni szinte semmit, majd később ha szükséges töltök fel képet.
-Nem tudom mi okozhatja a gondot, remélem itt segítségre találok. Aki jártas a témában, egy privát üzenetet dobhatna.
1. válaszadó: Néztem már én is azt az oldalt, de nem segített a dolgon, illetve teljes mértékben le van tiltva az összes interakció, ami bizonyos eltelt idő után bármit is csinálna a géppel.
2. Válaszadó: Driver problémákra gyanakszok, de nem tudom hogy az e, mivel lassan 1 éve van ez az op rendszer/ driverek a gépen és eddig semmi baja nem volt.
-Azt lenne jó tudni, hogy hardveres e a probléma, mert nemsokára újrateszem, hátha az kezeli a problémát, illetve ha még mindíg baj van, mit kell cserélni..
ezek és a hasonló anomáliák nagyon ritkán szoftveres gondok. kapd szét a gépet teljesen, fújd ki és rakd össze újra. általában segít.
én csomót szívtam amiatt, hogy nagyobb játék telepítése közben mindig hibával kilépett hiányzó dll meg egyebek miatt. persze a neten kínálnak megoldást, csak egyik sem működött. aztán egy rosszul érintkező prociláb volt a ludas, nem pedig memória hiba vagy dll fájl hiány, stb.
ezeket felejtsd is el, valószínű hardveres gondod lesz. ha megcsináltad amit mondtam és nem jó, az usb eszközeid ami nem kell kösd le egyesével, ha még mindig megvan a hiba, telepítsd újra tiszta partícióra. ha utána sem, cserélgess másik gépből alkatrészeket, míg meg nem találod.
ht pedig ez zsír driveres gond lesz.. :D
most eszek, de a nevéből kiindulva usb-driver hiba, vagy keresel egy újabbat, vagy egy régebbit. Letiltva az összes usb hubot eszközkezelőben feltételezem átmenetileg megszünteti a hibát.
Gyors helyzetjelentés: Amit tudtam lefrissítettem mégegyszer, illetve amennyira csak futotta kiportalanítottam a gépházat...
Egyenlőre megoldotta a problémát.
A megmozgatás működik általában, a portalanítás meg nem árt :)
Sokat szívtam, mire rájöttem én is a probléma okára, mennyi hülyeség volt a neten egyik sem ért semmit. :)
Lényeg hogy jó.
(Nyomhatod a pluszt nekem, mert általában először mindig lemínuszolnak, mire rájönnek (vagy nem), hogy igazam van :D, így kissé félrevezető az értékelésem )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!