I7-6700 gtx960 4GB 128bit vagy I5-6500 gtx970 4GB 256bit?
Játékra i5 6500+ gtx970.
Nekem gtx 770 -em van, ami a 960 és a 970 között áll teljesítményben.Hát a legújabb játékoknál vissza kell venni s felbontást 4król full hd -re. Persze a qhd alacsonyabb, mint a 4k de szerintem legalább egy gtx 1070 kéne a monitorhoz.
Ez úgy valótlan ahogy van. A játékok 90%-a nincs nvidiára optimalizálva, sőt néhány éve a játékok 60-70%-a AMD-re volt optimalizálva (HD7000 időszakban). Oké most több játékban megjelent a gameworks, ami szerintem mocsok dolog, mert a nyílt szabványok híve vagyok (mondom ezt most egy GTX960 mögül). A lényeg az, hogy hogyan teljesít egy játék az adott kártyán, mert hiába van mondjuk nvidiára optimalizálva, ha az AMD-n ugyanúgy fut, akkor az pont azt mutatja, hogy milyen jó a Radeon (az "optimalizálatlan" játékot is szépen viszi). Természetesen a játékfejlesztők érdeke, hogy minden játékos élvezze a játékot azaz minden esetben figyelembe kell venni mindkét oldalt. Nem engedheti meg magának egy profitorientált fejlesztő, hogy csak az egyik oldalnak csinál játékot (a másikat meg magára haragítja)...
A driveres bugok meg gondok is ismeretlenek számomra pedig elég sok Radeon kártyám volt (most itthon a 3 gépből kettőben radeon dolgozik, de tesóim is radeonokat használnak például).
Én mondhatom, hogy pártatlan vagyok, mert mindkét oldalról veszek kártyákat, de azt is mondhatom, hogy mindkét oldallal elégedett vagyok. Normál felhasználásra és játékra mindkét gyártó kielégítette az igényeimet és gondjaim sem voltak a működéssel, stabilitással. A következő kártyám lehet megint Radeon lesz (RX480?).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!