Mik az ATX szabvány által előírt kötelező védelmek tápegységbe?
Figyelt kérdés
Csak mert nézem az XFX hivatalos oldalát, a TS-ben a leírás szerint csak OPP, OVP, SCP, UVP van, kivéve a 650 és 750W-os verziókat.
Super Flower Amazon szériánál, szintén gyártói website-on megnézve, csak OPP, OVP, SCP.
Nem kevés ez kicsit? Pedig én úgy tudtam, ezek ajánlott belépőszintű tápok.
2016. júl. 18. 10:47
1/6 anonim válasza:
Rengetegféle védelem van, a legújabb szabvány szerint OVP, UVP, SCP, OCP az a 4, amire mindenképpen szükség van.
2/6 A kérdező kommentje:
Nekem XFX TS 430 tápom van, mennyi bajom származhat abból, hogy nincs benne OCP?
2016. júl. 18. 12:21
3/6 anonim válasza:
Semennyi, az a táp egy minőségi darab.
4/6 anonim válasza:
Megsülhetnek az alkatrészek hardveres hiba esetében, de mivel rengeteg nagy teljesítményű egyágas tápegység létezik, úgy lehet következtetni arra, hogy ennek az esélye minimális.
5/6 anonim válasza:
"3.5 Output Protection - REQUIRED
3.5.1 Over Voltage Protection
3.5.2 Short Circuit Protection
3.5.3 No-load Situation
3.5.4 Over Current Protection
3.5.5 Over Temperature Protection"
Forrás: [link]
Újabb verzió: https://www(pont)scribd(pont)com/doc/297387932/Atx-Design-Guide-131
UVP (Under Voltage Protection) nincs a kritériumok között.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2016. júl. 19. 07:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!