Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Logitech Z506 5.1 hangfalszett...

Logitech Z506 5.1 hangfalszett probléma? (Bővebben lent! )

Figyelt kérdés

Probléma: van egy Logitech Z506 5.1-es hangfalam amely egyes "tartományokban" úgyfest, hogy valami furcsa mellék zajt ad ki magából. Úgy vettem észre a dolgot, hogy egy játékban zongora szólt és akkor hallottam meg, hogy a hangfal elkezd egy furcsa magas frekvenciájú, "recsegő"/torz hangot adni olyankor. Az a baj, hogy nagyon nehéz körülírni a jelenséget ill. hogy pontosan mi az a "mellék zaj" amit hallok a hangfalból. 2 dolog lényeges: 1: nem a hangkártyával van a gond mert fülhallgatóval nincs ez a jelenség ill. teszteltem a hangfalat másik gépen is és ott is ezt csinálja. 2: nem arról a 'statikus', zúgó, alapzajról beszélek ami majdnem minden hangfalnál van.

A jelenség a legtisztábban akkor hallható amikor tisztán zongora szól. Gondolom azért mert a magas tartománnyal van valami gond. Olyan a jelenség mint amikor nagyon hangosra tekeri valaki a hangerőt és már nem bírja a hangfal és torzít nagyon. Na én valami hasonlót hallok olyankor amikor pl. zongora szól a hangfalból.

Lehet ezzel bármit is kezdeni?

Köszönöm!

2016. júl. 17. 20:09
 1/5 Lord Hidan ***** válasza:
Te még jól jártál az enyém orosz/francia rádiókat fog be így egyszerre, minden este jön egy zene belőle 5-10percig
2016. júl. 17. 20:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Hmm, hát nem lennék a te helyedben sem, de már ténylegesen választ szeretnék kapni a kérdésemre, hogy mi lehet a probléma, mert engem ez is eléggé aggaszt, és kíváncsi lennék a probléma forrására, hogy mit tudnék ez ellen tenni.
2016. júl. 17. 20:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Sajnos így elmondásból nem tudok még képe se alkotni a dologról, így elég nehézkes, persze értem mit szeretnél.

Milyen idős lehet a hangfal?

Földhurok nem lehet mert akkor mindig csinálná és az az alapzaj ami kijön a hangfalakból.

De elképzelhető, hogy a hangszórói már nem bírják azt a hangtartományt.

Milyen hangerőn hallgatod amikor jelentkezik a zaj?

Mivel műanyag házas az össze megrohadt kishangfal (hogy miért nem releg csillapító anyagot tömni bele nem értem meg...) így elképzelhető hogy a ház rezgését hallod.

2016. júl. 17. 22:26
 4/5 A kérdező kommentje:
A ház nem rezeg meg, nem azt hallom, kis hangerőnél is jelentkezik ez az úgy nevezett "zaj".
2016. júl. 17. 23:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát akkor fogalmam nincs.

Kérdezd akkor itt, ők okosabbak ilyen témában.

[link]

[link]

2016. júl. 17. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!