Logitech Z506 5.1 hangfalszett probléma? (Bővebben lent! )
Probléma: van egy Logitech Z506 5.1-es hangfalam amely egyes "tartományokban" úgyfest, hogy valami furcsa mellék zajt ad ki magából. Úgy vettem észre a dolgot, hogy egy játékban zongora szólt és akkor hallottam meg, hogy a hangfal elkezd egy furcsa magas frekvenciájú, "recsegő"/torz hangot adni olyankor. Az a baj, hogy nagyon nehéz körülírni a jelenséget ill. hogy pontosan mi az a "mellék zaj" amit hallok a hangfalból. 2 dolog lényeges: 1: nem a hangkártyával van a gond mert fülhallgatóval nincs ez a jelenség ill. teszteltem a hangfalat másik gépen is és ott is ezt csinálja. 2: nem arról a 'statikus', zúgó, alapzajról beszélek ami majdnem minden hangfalnál van.
A jelenség a legtisztábban akkor hallható amikor tisztán zongora szól. Gondolom azért mert a magas tartománnyal van valami gond. Olyan a jelenség mint amikor nagyon hangosra tekeri valaki a hangerőt és már nem bírja a hangfal és torzít nagyon. Na én valami hasonlót hallok olyankor amikor pl. zongora szól a hangfalból.
Lehet ezzel bármit is kezdeni?
Köszönöm!
Sajnos így elmondásból nem tudok még képe se alkotni a dologról, így elég nehézkes, persze értem mit szeretnél.
Milyen idős lehet a hangfal?
Földhurok nem lehet mert akkor mindig csinálná és az az alapzaj ami kijön a hangfalakból.
De elképzelhető, hogy a hangszórói már nem bírják azt a hangtartományt.
Milyen hangerőn hallgatod amikor jelentkezik a zaj?
Mivel műanyag házas az össze megrohadt kishangfal (hogy miért nem releg csillapító anyagot tömni bele nem értem meg...) így elképzelhető hogy a ház rezgését hallod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!