Használt üzleti laptop, olcsó új gép, vagy inkább egy 2in1?
Hello!
Most megyek egyetemre, és kellene valami gépet vennem, amit magammal vihetek.
BME villamosmérnöki szak.
A 3 lehetőség közül melyiket ajánlanátok? Nem szeretnék nagyon sokat kiadni rá, ezért az új, csillivilli laptop szerintem nem a legjobb megoldás, mert abból maximum egy gyengét tudnék venni (max. 140 amit szánok rá), ahogy néztem egy i3, 4 GB, Intel integrált videokártya jönne ki, az anyaghasználatról stb. nem is beszélve.
Aztán gondoltam még arra, hogy vennék egy használt, de üzleti gépet. 100-130 körül lehet venni egész jókat már, valamennyi garancia is van rájuk, de ezek elvileg azért jóval tovább bírják. Amiket néztem: HP Elitebook/esetleg Probook/, Dell Latitude, Lenovo Thinkpad.
i5 3. vagy 4.generáció, 8 GB RAM, min. 1600x900 felbontás.
Ezekre a laptopsystem.hu-n találtam rá, BP-en van üzletük, ki lehet próbálni őket. A vélemények alapján elégedettek, akik náluk vettek gépeket. Így ha kijönne olcsóbban, akkor még kapna egy SSD-t is.
Nem tudom, mennyire számít, hogy a proci nem a legújabb, 6-os generáció, hanem mondjuk 3. vagy 4. Meddig érdemes visszamenőleg megvenni?
Aztán a 3. lehetőség lenne a 2in1 gép. Ebből amit néztem az a Lenovo Yoga vagy a Dell Venue, esetleg ASUS Transformerbook. Erre azért gondoltam, mert komfortosabb mondjuk vonaton elővenni, csak tapizni, viszont egy ilyen azért ugyanabból a pénzből csak gyengébb hardverrel jönne ki.
Amire használnám: tanulás, programozás gyakorlása, internetezés (youtube-on ha hd-re teszem, ne akadjon..), filmezés, esetleg alkalmanként játék.
Melyik opciót javasolnátok?
Méretben a max. az a 15,6", felbontásban jó lenne egy FullHD, de min. 1600x900.
Külföldről, raklapon behozott használt üzleti laptopok ezek, van rájuk 6 hónap garancia, adnak hozzá laptoptáskát is. A céget régóta ismerem, megbízhatóak.
"tanulás, programozás gyakorlása, internetezés (youtube-on ha hd-re teszem, ne akadjon..), filmezés, esetleg alkalmanként játék."
Tanulás, programozás gyakorlása bármin megy. Internetezés HD-n: ha egy HD videót le tudsz játszani rajta, akkor csak a neted sebességétől, még inkább a videó oldaláról hozzád vezető út legkisebb keresztmetszetétől függ. A filmezés nem követel erőművet. A játék? Hát, ha magasak az igényeid, az külön probléma. De egy flash játék bármin elmegy, a GTA V meg nem laptopra készült.
Az SSD-ket pedig túllihegik. Rengeteg program lassú csak azért, mert rossz, azokon a gyors háttér sem dob sokat. Viszotn az én 6 éves gépem Win 7 alatt jól elboldogul egy csomó témában mindenféle programokkal, csak nem mindig a legújabb verziót kell használni.
Tisztelt Hominida!
Enyhe tulzás az hogy tullihegik az ssd-ket. Ssd-vel kevesebb mint 20 mo alatt fel bootol a rendszer, programokat hamarabb tölt be, nem olyan sérülékeny mint egy hdd, és ami a legfontosabb, sokkal tovább birja. Egy 4 éves hdd egyes esetekben ugy lelassul mint a fene.
Szóval Tisztelt Kérdező!
Használt üzleti laptopot vegyél, és ha van rá lehetőség plussz 10k-ért vegyél bele egy 120gb-os ssd-t, legalább a rendszer legyen rajta!
Mondom, hogy túllihegik. :-) A rendszerindítás sebessége engem nem izgat, naponta vagy kétszer kerül rá sor, addig elmegyek pössenteni. A program indulása nyilván gyorsabb, de nekem az fontosabb, hogy a program, MIUTÁN elindult, legyen gyors. Az SSD ebben nem sokat tehet.
A laptopokban levő HDD-k sérülési esélyeiről sajnos nem tudok, én asztali gépet használok. De ha hozzáveszem, hogy az SSD területarányos ára vagy hatszorosa a HDD-nek, a viszonylag ki mérete megköveteli azt is, hogy legyen mellette egy rendes, nagy HDD is, én nem érzem oyan egyértelműnek a fölényét. És mivel én most nemigen tudom elképzelni, hogy a Windows 7 helyett egy későbbi rendszert tegyek fel a gépemre a belátható jövőben, ezért nekem ez így rendben is van. Ha egyszer valaki demonstrálja, hogy a víruspajzs és a HIPS sokkal kevesebb terhet rak a gépre, ha egy SSD a rendszermeghajtóm, akkor onnantól mindenkinek azt fogom ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!