Mit látunk a VR-ban?
Rendeltem egy telefonos VR headset-et.
Nagyon utána néztem a dolgoknak de sehol sem írták hogyy látom majd. Nézem a TheVR és a TheVR Tech youtube csatornát de ők sem említik.
Arra gondolok konkrétan hogy telefonon el van választva ugye a telefon képernyője 2 részre. 1 a bal 1 a jobb szemnek. Na most ezt külön fogom látni majd vagy egybe fog olvadni így egynek?? Lécci választ,nem jöttem rá.
Mint ahogy két szemed van és mindkettővel picit különböző képet látsz, ebből alakul ki a térlátás. Te magad egy képet érzékelsz (főleg azt amit a vezér szemeddel látsz), de az agy a két kép identikus pontjainak illesztésével fogja fel a látottakat és érzékeljük a távolságot. Valami minél közelebb van hozzánk, annál nagyobb eltéréssel látjuk a két szemünkkel. A 3D megjelenítésnek pont az a lényege, hogy a két szemedre külön képet kapsz kis eltéréssel, ahogy azt a valóságban is látnád, így alakul ki az élethűbb térhatás. Grafikus megjelenítés esetén ehhez két pontból kell renderelni a jelenetet, filmeknél meg mondjuk két kamerával dolgoznak nézőpontonként.
A mobilos VR (főleg az olcsó fajta) csak ízelítőnek elég vagy gagyi kategóriában még annak sem (csak illúzió rombolás).
A telefonos headsetek jók. Jó minőségűt kell rendelni, akkor jó lesz. Új nagy felbontású telefon kell hozzá, minőségi headsettel. A Gear VR tudja ugyanazt a minőséget és élményt, amit a rift. Kipróbáltam őket és 3D és VR mániákus vagyok már 8 éve! Adhatsz a véleményemre. A VR mániákus alatt nem a VR nevet bitorló thevr youtyúk csatornát értem, hanem az igazi virtual realityt és 3d-t.
A számítógépes és a mobil eszközös VR között szoftvertámogatásban és szabadságfokokban van különbség. A Gear VR csak belső érzékelőkkel rendelkezik, a headsetbe giroszkópokkal, a Riftnek vannak külső infra érzékelői. A Rifthez több játék van. Megoldható, hogy a Gear VR és okostelefon kombó is össze legyen kötve a számítógéppel és játszhatók legyenek rajta a PC játékok.
A thevr youtyúk csatornát hiába hesszeled, csak a nevük VR és csak akkor foglalkoztak a VR-ral amikor kezdték, akkor is nagyon amatőr módon. Most már csak el-k-ur-vult gamerek. Most is dilettánsok szakmailag, a tech csatornájukon is reklámszövegeket mondanak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!