Szerintetek melyik videókártyát érdemesebb megvenni?
-GigaByte GeForce GTX 960 4GB
-MSI Radeon R9 380 4GB
A 380 erososebb de akkor mar 380x vagy ha vársz akkor rx480 is ennyibe megy majd kb
Azért nez ki a 960 erősebbnek mert nvidiara tobb jatekot optimalizalnak mint amdre
Az R9 380 erősebb kártya, de valóban megérheti a felárat a 380X vagy ha beáll az ára és jobban eltrjed, akkor egy RX470 vagy 480 még jobb vétel lehet. A Radeonok további előnye, hogy jobban profitálnak az alacsony szintű API-kból azaz jelentősen jobban gyorsulnak directx 12 vagy Vulkan alatt a directx 11 és az openGL-hez képest.
A driveres és optimalizálós mítoszok nem feltétlenül állják meg a helyüket, de zsigerből nyomja a többség (gyakran tapasztalatok nélkül). Pár éve volt pár olyan év, hogy több AMD logós játék érkezett, mint nvidia, de a fórumokon akkor is találkoztam olyan kijelentésekkel, hogy a játékok 80%-át nvidiára optimalizálják....ez hülyeség.
Persze van némi előnye a GTX960-nak (kisebb fogyasztás a 380-asokhoz képest) meg pár szolgáltatás, de az AMD oldalon is vannak hasonlók.
Az RX470 egyébként papíron hasonló lesz az RX380X-hez, de magasabb órajelekkel, modernebb/hatékonyabb felépítéssel és szolgáltatásokkal és közel fele akkora fogyasztással, szóval érdemes lehet rá várni...
"Attol meg az amd hosszutavon nem veszi fel a versent az nv vel"
Egy nv fan szemével biztosan így látszik a dolog. Egyrészt az AMD szerintem teljes értékű ellenfél és bizonyos dolgokban előremutatóbbak és a nyílt technológiák mellett teszik le a voksot. Nem ritkán előbb mutattak be bizonyos technológiákat és van amikor az AMD-nek van erősebb kártyája a csúcs kategóriában, de ez ugye amúgy is csak keveseket érint, mert az számít a többségnek, hogy mik vannak középtájt. Nem kevésszer az AMD mutatott fel nagyobb teljesítményt kisebb fogyasztás mellett, persze maxwell ebből a szempontból nagyon jó lett, de annak is megvan az ára másik (játékosok szempontjából kevésbé fontos) oldalon.
Nagyon faja a GTX1080 is, de egyelőre még nincsenek kint a 490-es kártyák, hogy legyen mivel összevetni (de ugye olyan is volt, hogy az nvidia késett az AMD-hez képest...csak ugye az nvidiának mindent el lehet nézni, egy hibás memvezérlőt, a túl nagy fogyasztást, a többszörös átnevezéseket, a lehúzós árakat meg a zárt megoldásokat). Meg lehet kövezni, de most jelenleg egy GTX960 kártyám van és a saját gépeimben idáig volt 6 nvidia és 7 radeon kártyám az elmúlt 16 évben...
Nem vagyok egyik oldal fanatikusa sem, de általában mindig a kisebbnek drukkolok, ha választani kell. Én az AMD oldalával jobban tudok szimpatizálni, míg sok dolog tetszik az NV oldalán is és nagyon értik a dolgot a marketingesek és a designerek is náluk, de mégis picit több negatív érzésem van velük szemben.
Szóval igen, az AMD kártyái is nagyon jók, teljesértékű ellenfelek és nagyon valószínűsítem, hogy a csúcs 490-es DX12 és Vulkan alatt keményen megszorongatja majd a GTX1080-t (de ha nem akkor is mit számít ez nekem, ha nem 200+-ért szoktam/akarok kártyát venni).
Ahelyett hogy valaki picit is elismerné azt a kis nyamvadt céget, amit már egy évtizede temet mindenki, akik Dávid módjára küzdenek két Góliáttal és a történelem során többször is bizonyítottak (meg köszönhetünk nekik is pár technológiát) csak a fikát kapják a sokat megélt, nagyokos pistikéktől. Persze nem szánalomból kell hardvert venni és igen aki lemarad az kimarad, de mindent egybevéve az APU-knak is meglehetne a rendes piaca, remélem a Zen is jót villant majd és igen GPU téren kifjezetten jól állnak még annak ellenére is, hogy lassan 4 éve nem volt semmi komoly áttörés (leginkább a csíkszélváltásra vártak sztem). A sajnos viszont ott van abban, hogy ha nincs elegendő bevétel, akkor nincs miből tervezni, meg fejleszteni meg árháborúzni és hosszú távon valóban a süllyesztőbe vezethet az út. Az olyan jó lenne? Bejelentenék a csődöt az AMD-ék, eltűnnének a termékeik, valaki bagóért felvásárolná néhány licenc miatt a maradékot és kakukk....és után lehetne örömkönnyek között ünnepelni vagy mi? És miért? Miért kötődnek egyesek érzelmileg a hardvereikhez és azok gyártójához? Aztán továbbra is lehet büszkén feszengeni a GT730 4GB kártyával is mert hát nvidia...konkurencia hiánya miatt meg mélyen a zsebbe lehet majd nyúlni.
Ha van rá lehetőség akkor persze érdemes várni, főleg ha jönnek majd az újdonságok, lesz itt 1060-as, 460-as, 490-es stb és azt érdemes mindig venni, ami többet kínál a pénzünkért vagy valamelyik spéci szolgáltatására szükségünk van. Én mindkét oldallal elégedett voltam mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!