Meghalt az integrált videokártyám?
Tegnap este vihar volt.
Csodálatos módon az áram egymás után 3x ment el, és sajnos csak 1-1 másodpercre.
Pechemre, a gépem pont be volt kapcsolva, így 3x volt kénytelen magától újraindulni, majd a 3. áramszünet után kinyomtam a bekapcsológombbal, mert már elegem lett, hogy nincs ideje bebootolni sem.
A biztonság kedvéért még a tápegységet is lekapcsoltam a gép hátulján.
Aztán ma reggel bekapcsolom és azt veszem észre, hogy a töltőképernyő után feketeség van és nem történik semmi (Windows 10). Próbálgatta helyreállítani, de csak az időt húzta, nem lett jó.
Mondom, tökmindegy, legalább van ürügyem feltelepítenem a Windows 7-et.
Feltelepítettem, felraktam az AMD drivert, ekkor újra kellett indítani, és lám.. megint feketeség.. Ezt kétszer játszottam el vele (mármint az egész telepítősdit).
Már elegem volt, ezért felraktam egy Ubuntut (14.04). Most ez van fent, ez megy, de ehhez még nem raktam fel külön drivert, mert nem merek.
Valószínűsíthető, hogy a videokártyámmal baj lett?
A legnagyobb gáz, hogy integrált videokártyám van, tehát nem tudom külön tesztelgetni..
AMD A6-5400K processzorban van integrálva elvileg egy Radeon HD 7540D "kártya".
(Ezen kívül Corsair DDR3 4GB ram, ASRock FM2A55M-HD+ alaplap, Toshiba 500GB HDD).
Mit tegyek?
Nem akarok feleslegesen rögtön kártyát venni, ha nem is az a baj.
Nem ment tönkre a videokártyád, mert nincs videokártyád. De nem ment tönkre a processzorba integrált videovezérlő sem, mert akkor a processzornak is lőttek volna. Ha nem tölt be az operációs rendszer sem, akkor valószínűleg a HDD-t csapta agyon a hiányos védelemmel felszerelt tápegység miatt.
Ha a biosig sem jutsz el, akkor az alaplap ment tönkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!