Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a konfig jó lenne?

Ez a konfig jó lenne?

Figyelt kérdés

Intel i7 6700k 4.0 Ghz

ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K4 Alaplap

2x8Gb 2400Mhz DDR4 ram

Asus Strix GTX 1070

EVGA SuperNOVA 750W táp

NZXT S340 Red/Black

és még az a kérdésem lenne milyen lég/vízhűtést ajánlanátok erre a procira?

#PC #CPU #mindenamikell
2016. júl. 14. 17:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Inkább azt tárgyaljuk ki kell-e ekkora teljesítmény.

Kezdésnek a táp felesleges...

Ha játék a cél akkor i5 6600K

1x8GB DDR4 egyenlőre

Kisebb táp és akkor talán mehet az 1080 is (most nem tudom fejből az árakat sorry, ezért is írtam, hogy "TALÁN MEHET")

Ha nem fér bele akkor egy 120 vagy 240-es SSD

A többit meg legalább félre tudod tenni másra.

Ezt tanultam meg én a gép építés közben, nem kell egyből kimeríteni a kontót mert húúúú de jó lesz majd, van olyan dolog amit inkább megéri beletenni drágábban mint a másikat.

2016. júl. 14. 17:13
 2/6 anonim ***** válasza:

Supernova mi? Ha B1, akkor nem jó. Ha P2, akkor jó, csak feleslegesen nagy. Pontosíts.

NZXT S340 a kraken x61-re lett tervezve, így nyilvánvalóan azt ajánlom hűtésnek.

2016. júl. 14. 17:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha Supernova és OC-ra kell akkor G2 legyen de valóban felesleges,4K-ra meg még mindig kevés.Jó lenne ha leírnád mi a célod vele.
2016. júl. 14. 17:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Javaslom inkább az extreme4 lapot, 2x8gb 3200 g.skill ram is ugyanannyi, Gigabyte gtx1070 gaming, ha pcx-en veszed, az asust nem láttam most.

Ne legyél h*lye, hogy a 6700K-t lecseréled egy i5-re. Ilyen kártyához kell az i7, jövőre nézve meg főleg. A 1080talán ha +10-12%-al erősebb, nem ér +50% felárat.

Tápból egy minőségi (25E+) 500W elég tuningra is.

2016. júl. 14. 18:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Na akkor stojka ivánocska!!!

Szóval, mesélje már el nekem valaki, 1. generáció óta azt hajszolja mindenki, hogy jövőre nézve i7 kell, hát qrvára de nem kell HA játék a cél, eddig a GTA 5 ami igazán 4 magot használó játék, meg az Evolve is hajaz felé, de elég érdekes értékeket kapok.

Akkor hova a rákba i7 játékhoz?

Kb olyan, hogy minek veszel 650 lovas Ford GT-t (ez az i7) ha 130-nál többet úgy se mehetsz (4 magot alig kihasználó cuccok) vele és az utat meg hagyjuk... (ez a HT- főleg ki nem használó cuccok...)

Erre ad nekem végre egy értelmes választ az aki csak az i7-et erőlteti esküszöm megnyalom a könyököm....

Oké, az i7-nek annyi előnye van játékban, hogy a minimum FPS nem 50 lesz mondjuk hanem 60, de az már olyan mindegy, az 1080 meg 1080p/1440p-ben mi a lfszt nem tud elvinni 60+ FPS-el?

4K-hoz ugye ez is kevés, talán az 1080 Ti, de....

Minek is próbálok logikusan gondolkodni...?

2016. júl. 14. 19:47
 6/6 anonim ***** válasza:

[link]

Nézd át a teszteket, fullHD-n egy GTX980Ti mellett. Van azért előnye az i7-nek.

i5 tuningra költeni olyan, mint venni 1.4 benzinmotort és cserélni kipufogórndszert, meg chip tuning, meg sport légszűrő meg a többi marhaság.

Én meg azt mondom, akkor vedd a nagyobb motorral, ami legyen mondjuk 2.0. És ha még van keret, akkor azt tuningold, ha akarod. De ha nem teszed, akkor is szarrá veri az 1.4es köszörűt a sportdobbal együtt...

2016. júl. 14. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!