Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért sistereg a felvett...

Miért sistereg a felvett hangom? Mikrofon hiba?

Figyelt kérdés

TS3-nál pl. beszélek a többiekkel, ők azt mondják nem zúg/sistereg a mikrofonom, viszont közben veszem bandicammal vagy hangrögzítővel amit beszélek, és mikor visszahallgatom, azt veszem észre, hogy az én hangom, amit közvetlen a mikrofonba beszéltem eléggé zúg/sistereg. Szóval más szépen hall TS-en, de akár bandicammal, akár a windowsba beépített hangrögzítővel veszem fel amit közvetlen a mikrofonba beszélek, eléggé zúg visszahallgatva. Mi okozhatja ezt?

Sose értettem ezt, hogy TS-en működik a hanom továbbítása hibátlanul, de más program nem tudja felvenni sisetrgés nélkül... :S

2016. júl. 12. 19:10
 1/7 Hominida ***** válasza:

Ha kihagyjuk azt a lehetőséget, hogy a hangkártya már gyenge minőségű, vagy rossz a mikrofonkábel árnyékolása vagy a csatlakozó, és összeszed valami zajt, akkor is tisztázni kellene, hogy most zúg/búg vagy sistereg. A sistergés oka lehet az, hogy a felvétel 16 bit helyett 8 bites felbontással, vagy túl alacsony (11 kHz vagy még rosszabb) mintavételi frekvenciával lett tárolva.

Az olyan programok, mint a Bandicam, fullon hajtják a gépet. Megeshet, hogy emiatt a felvevőprogramnak nem jut elég processzoridő, és csökkentett minőségben rögzít. Én azt csináltam, hogy a hangot egy MP3-lejátszóval rögzítettem (lehet akár telefon is), aztán utólag a Vegasszal a videó mellé illesztettem.

2016. júl. 12. 21:55
 2/7 A kérdező kommentje:
Csinálok egy videót, oké? De a windowsba beépített hangrögzítő is ugyanugy sistereg a háttérbe. Akkor is ha nem beszélek.
2016. júl. 13. 17:32
 3/7 A kérdező kommentje:

Itt van: https://www.youtube.com/watch?v=D9ZYS79aJPI&feature=youtu.be

És most még levettem a jelszintet 10-zel, hogy ne hallatszódjon nagyon be a TV, mert elég hangosan nézni tesóm. Szóval még ennél egy kicsit hangosabb szokott lenni, hát nekem elég idegesítő ez a sistergés.

2016. júl. 13. 17:36
 4/7 Hominida ***** válasza:

"a windowsba beépített hangrögzítő is ugyanugy sistereg a háttérbe"

Ez hallható is. Nem tragikus, de érthető, hogy el akarod tüntetni. De ez a hangkártyád alapzajának tűnik, ezen szerintem nem tudsz változtatni, legfeljebb egy másikat vásárolni.

De nem nagy ügy, felveszel pár másodperc alapzajt, aztán azt használva (a GoldWave-ben a Vágólapra másolva) 90% erősséggel leszűröd a felvételeidről, a maradék zaj észrevétlen marad.

Egyébként ha a tévé hangját szeretnéd levenni, akkor egy másik felvevőt odateszel a tévé közelébe, felveszed a hangot ott is, majd ezt a felvételt a megfelelő erősségűre csökkentve kivonod a másik felvételedből. Régi lehallgató-trükk. :-))

2016. júl. 13. 18:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Ez nem lehet alapzaj, mert másik mikrofonnal teljesen jól működik, nem csak TS-en, hanem bármilyen felvevő programmal is.
2016. júl. 14. 18:37
 6/7 Hominida ***** válasza:
Ez már eddig is elmesélhetted volna. A mikrofonok sem egyformák, és a zajt eredményező mikrofon lehet akár hibás is. De ha az okot nem lehet megszüntetni, a szűrés akkor is működni fog.
2016. júl. 15. 00:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Bár érdekes módon letöröltem a legujabb raltek drivert, és hagytam a windowsnak, hogy automatán rakja fel a 2010-es driverét, és azzal jobban működik a mikrofon kicsit, még azt is felismeri, hogy egy fejhallgató van a gépbe dugva, és nem hangszórónak érzékeli a fejhallgatot.
2016. júl. 17. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!