Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valaki elmagyarázná, miért...

Valaki elmagyarázná, miért tartalmaznk bizonyos routerek több magos processzort és 1-2GB memóriát?

Figyelt kérdés
2016. júl. 12. 18:46
 1/5 |Orfeusz| ***** válasza:
Lehet őket hálózati megosztásra használni, merevlemezeket és nyomtatókat kezelnek.
2016. júl. 12. 18:50
 2/5 A kérdező kommentje:
értem, azt nem tudod véletlenül, hogy ha elkezdek hálózaton full hd-ba filmezni, akad a videó és ki is fagy a router, hogy ezek szerint gyenge a routerem? vagy kezd tönkremenni? a sávszélességgel nincs baj, 11-12MB-al másol.
2016. júl. 12. 18:55
 3/5 P.O.C. ***** válasza:

Már a hálózati megosztásokra is kell a kakaó. De sokan nem állnak meg ennyinél rengeteg mindenre használják még a routerüket. Pl én is torrenteket futtatok rajtuk.

És sok felhasználó nem is alap firmware -el használja a routerét hanem alternatív linux alapúakkal. Gondolom ezekre is gondol a gyártó, mikor erős vasból gyúrja a routerét.

A gyengébb 5 eFt körüli routerek gyakran kifagynak komoly terheléstől. Szóval igen ez is lehet a magyarázat.

2016. júl. 12. 19:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem egy aránylag erős routerem van (WDR3600), de rá dugott külső merevlemez SMB-n keresztüli megosztására már nem alkalmas, olyan 3 MByte/s sebességgel lehet róla másolni. Egy erős hardverrel felszerelt routerrel már úgy-ahogy ki tudsz váltani egy NAS-t.

Ha fagy a router nagy terhelés alatt, könnyen lehet, hogy a hardver kevés, ugyanakkor érdemes lehet egy másik szoftvert kipróbálni rajta, például OpenWRT-t vagy DD-WRT, de router függő, melyiket érdemes felrakni, és hogy egyáltalán érdemes-e mókolni. Azt gondolom mondani sem kell, hogy ez a garancia elvesztésével jár.

2016. júl. 12. 19:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát az enyémre nem lehet, legalábbis nem találtam(D-Link DIR-636L)
2016. júl. 13. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!