Mit szóltok az új RX 480 videokártyához?
Még csak most kezd megjelenni Magyarországon, de máris gtx970 alatt van az ára 8 gb kártyaként.
Szerintem 60-75 ezer körül lesz majd későbbiekben a 4-8 GB.
Igen. Én majd a custom verziókra leszek kíváncsi. jobb hűtés, magasabb órajel, és remélhetőleg kb 80 körüli árfekvés.
Ha mindezt hozza, akkor jó választás lehet.
Ezt nem érdemes megvenni.
Kénytelenek szoftveresen lebutítani, hogy ne vegyen fel 150W-nál több áramot(mert most jócskán meghaladja a csatlakozók maximálisan ajánlott terhelhetőségét)
Illetve nem ér semmit a hűtő, borzalmasan hangos cserébe viszont nem hűt.
Majd ha kijönnek az egyedi hűtésű kártyák lesz érdekes.
Csak ugye most jön a 1060, ami erősebb mint az rx480 (az nvidia tesztjei szerint) és kicsit drágább
A driveres fogyasztás fix nem eredményezett semmilyen teljesítményváltozást.
Sőt az új driverrel 2-3% fps növekedés lett talán...
A hőmérséklete meg 77 C körül van ennek a kártyának kb max terhelés alatt. Nem túl jó, de talán elmegy...
A 4GB hazánkban 75 (+/- 3 ezer) ezer lesz.
200$ a 4GB-os előzetes hírek szerint.
Ezért így számolj:
200*285*1,27=72 390 Ft (200$ szorozva a 285-ös középárfolyammal, szorozva a 27% áfával)
80-ért, normális hűtéssel és tuningpotenciállal jó vétel lehet.
Ameddig ott tartunk, hogy driverrel korlátozzák a teljesítményt, hogy ne vegyen fel túl sok áramot a foglalatból, ráadásul a gyári hűtése semmit nem ér, tuning esetén meg 5 Mhz-el megemeled és kifagy a rendszer addig semmiképp nem éri meg.
https://www.youtube.com/watch?v=WsDZDTLRy9U
Nem vagyok szakember, nem tudok a kérdésedre szakmai választ adni. De mint ahogy a processzornál sem csak a MHZ számít, így itt sem a gpu clock speed + fogyasztás.
Szóval nem lehetetlen és sikerült is nekik...
Meg ha belegondolunk csak abba, hogy nagyobb clock speed - nagyobb hő - korlátozódik a clock speed. Akkor ugyanott állsz... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!