Asus Maximus VIII Hero alaplapba milyen ramot ajánlotok 45-55 ezerig?
Egyáltalán milyen célból?
Zsírosparaszt.
De ha te tudod milyen egy "gamer" memória, akkor minek kérdezel minket. Nyilván szakértő vagy a témában, szóval a mi segítségünkre nincs szükséged.
Viszont én ezt javasolnám neked: [link] (bár teljesen felesleges 32gb ram egy mostani játékhoz)
1. nem létezik olyan, hogy "gémör" memória.
Értem én hogy a kis 10 éves suhancokat ezzel lehet megfogni, mert "Nézzed má, há rajta van, hogy "gémör" akkor ez biztos jó!".
De mivel ilyen nagy mester vagy, gondolom kened-vágod mi az az órajel, a késleltetés, méret, foglalat meg társai. Ezért nem is értem miért kérdezel, hiszen TE nagyon tudod mi a frankó.
2. Milyen célra kell? Bár ezt a "gamer" kifejezéssel nagyjából be is határoltad.
Játéknál egy mezei legcsóróbb DDR4-es ram meg egy 4-gyel kisebb késleltetésű 2x akkora órajelű RAM-nál max 1 fps különbséged lesz, mivel nem ez a szűk keresztmetszet, hanem a processzor meg a videokártya. De sebaj, hiszen te ezt is tudod, nem is értem miért magyarázom ezt el neked.
Te memóriák nagy mestere, vegyél 2x8GB DDR4 Kingston HyperX Savage 2400MHz ramot, azzal jól elleszel mint a befőtt.
Digitalfoundry tesztjeiben (amit én hitelesnek tartok) láttam különbségeket memória sebességből fakadóan játékokban, amit leginkább HT prociknál vettem észre, ha jól emlékszem, de most nem nézem meg még egyszer.
https://www.youtube.com/watch?v=RXZWLz7enm8
De még van tesztjük ezen kívül is asszem...
Kérdező ha meg ennyire maximalista vagy, miért nem egy x99 konfigot veszel, egy most megjelent 6.gen 6magos procival, abban van 4csatornás ddr4 támogatás, abba tegyél legalább 3000+ ramot.
Azok a konfigok úgyis a tuningra vannak kihegyezve, ott 3ghz-ről 4,5-4,8-ra simán fel tudod húzni a magokat, az már eredmény.
De a 6700at nem igazán tudod nagyon megrángatni (15-20%), ráadásul amit elérsz az a felárért cserébe kicsit kevés.
Egy x99 lap se drágább vagy alig ennél.
játékhoz meg 1070 vagy 1080-ból 1vagy2 darab, több állítólag nem is támogatott játékoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!