Mennyivel több a fogyasztás?
Figyelt kérdés
Mennyivel több a fogyasztás ha a AMD Athlon 64 X2 5200+ felhuzom 2.7 ről ( alap órajel ) 3 vagy 3.2-re. Feszültség emelés nélkül. És milyen hűtő kéne rá?2010. ápr. 14. 19:40
1/7 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy el tudna menni egy olyan proci addig. Az a széria eléggé csúcsra volt járatva, a jobbakat megtartották magasabb sorozatszámúaknak (5400, 5600, 5800, 6000, 6400). Ha kifogsz egy szerencsés darabot. Egyébként nagyjából annyit, mint egy 6000, vagy 6400. Már ha tényleg bírja alapfeszültségen, amit kétlek.
2/7 A kérdező kommentje:
Hát remélem, hogy 2.7 ről a 3 legalább meglesz. Bár még sohasem tuningoltam, de majd ha itt lesz az ideje nem kicsit fogok utána olvasni.
2010. ápr. 14. 20:12
3/7 anonim válasza:
3 meglesz, havernál sz*ros ASUS micro atx-es lapban ment ugyanez a prockó 3-at, feszemelés nélkül. Menni fog, pár wattot hozzáadhatsz. Nemtudom, tippelek, 8-10-et kb. Amugy enermax.com - >oldalt psu calculator, ott van külön a proci túlhajtós rész, lehet számolni.
4/7 A kérdező kommentje:
Ez egy ku**a jó oldal:D thx
2010. ápr. 14. 21:30
5/7 anonim válasza:
sose értettem mi értelme ennek a proci huzogatásnak... a memória a szűk keresztmetszet nem a proci, a proci több ciklusban is üresen jár mert nincs meg neki az adat amin számolnia kellene... persze lehet hogy csak én vagyok a hülye, de ha már tuning, inkább a memóriát tuningold vagy legyen több cache a prociban
6/7 Osynho válasza:
A proci húzás a hülyeség? Wehehe. Húzott ram-tól meg hogy kerülne több cache a prociba? :D
7/7 Osynho válasza:
Jah rosszul értelmeztem a mondatot :) Sorry. Amúgy a memória órajel csak minimális mértékben számít, a nagyobb cache is csak az arra érzékeny programoknál jelent szignifikáns előnyt. A cpu órajel emelése viszont nagyobb számítási kapacitást jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!