Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel processzorok meghibásodá...

Intel processzorok meghibásodásának gyakorisága?

Figyelt kérdés

I7 6700 proci rendeltetésszerű használat során mennyi az esélye h tönkre menjen? Gondolok ilyenre h van rendes hűtőm, nem tuningolom, mert nem is lehet, stb..

Csak azért kérdezem mert még soha nem hallottam ilyenről h intel proci meghibasodik, és készülök venni egyet(i7-6700) ami nagyon olcsó viszont annál rövidebb rá a gari (6 hónap).

2016. júl. 3. 23:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Processzor csak nagyon ritkán adja meg magát, gyártótól függetlenül - az előző ~17 évben 8 procim volt, ebből egy füstölt csak el, és az is egy hibás alaplap miatt.
2016. júl. 3. 23:56
 2/16 anonim ***** válasza:
Nem attól kell tartanod hogy a processzor bedöglik. Normális körülmények közt 15-20 évet is simán kibírhat.
2016. júl. 3. 23:57
 3/16 A kérdező kommentje:
Tehát igazából a táptol meg a laptol kell tartani.. hmm ... értem Köszi.
2016. júl. 4. 00:00
 4/16 anonim ***** válasza:
Egy jó lap és egy jó táp is ritkán adja meg magát.Inkább a HDD-től és a VGA-tól.
2016. júl. 4. 00:05
 5/16 anonim ***** válasza:
Prociban nagyon nem tud semmi elromolni, ha már kereskedelmi forgalomba kiadták. Leggyakrabban a tápon és az alaplapon való spórolás a felelős a hardveres hibákért.
2016. júl. 4. 00:12
 6/16 BM-Striker ***** válasza:
Ha DDR4-el használod, és nem piszkálod feszültséget, akkor előbb fog teljesen elavulni(addig a pontig, amíg nem lesz hozzá kapható működőképes alaplap), mint elromlani.
2016. júl. 4. 00:14
 7/16 A kérdező kommentje:

"Egy jó lap és egy jó táp is ritkán adja meg magát.Inkább a HDD-től és a VGA-tól."

Én arra értettem h a proci sorsa inkább a táptol meg a laptol függ :P

2016. júl. 4. 00:19
 8/16 A kérdező kommentje:
Egyébként még régebben azt olvastam h a skylake procik hajlamosak a nagyobb hűtők alatt ??elhajlani?? Ez mennyire veszélyes arra nézve h egy cm hyper 212 evo hűtőm van?
2016. júl. 4. 00:21
 9/16 anonim ***** válasza:
#7.Én meg arra ha a táp vagy a lap nem megfelelő viheti magával az egészet,nem csak a CPU-t.Ha ez a 2 megfelelő akkor nem lesz gond.A többi hardware nagyrészt nem befolyásolja a CPU-t.
2016. júl. 4. 00:36
 10/16 anonim ***** válasza:
8#, ez hülyeség, ~22kg-t bírnak el statikusan. El tudnak törni, ha szállítás előtt nem veszik le a 3 kilós hűtőt a prociról és kitépi az egészet vagy ha elektromos csavarhúzóval ráfeszítjük a foglalatra. A lábak is azért vannak a processzor körül, hogy ne a processzorra, hanem az alaplap viselje el a nehezéket.
2016. júl. 4. 03:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!