Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha van FHD monitor 4k felbontá...

Ha van FHD monitor 4k felbontásra fel tudja skálázni?

Figyelt kérdés
Vagy ez csak természetesen 4k monitoron tudja?
2016. júl. 3. 08:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Fizikai képtelenség. Hiányzik a kijelzőből néhány millió pixel.
2016. júl. 3. 08:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Azt hittem ez a skálázódás olyan mint a kicsinyítés, szóval tudom hogy nem valódi 4K képet add hanem csak annak a közelében jár.
2016. júl. 3. 08:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Hogyan tudnál több pixelt megjeleníteni annál, mint amennyit a kijelző fizikailag képes? Ha a kijelzőben 2 millió pixel van, akkor azon nem fog 8 milló pixel közelébe sem eljutni. De! Van olyan, hogy a grafikát 4K-ban számolja a GPU és így a finomabb képminőséget visszaskálázva full HD-ra kaphatunk egy jó minőségű élsimított képet (nvidia DSR és AMD VSR). Szerintem nem valószínű, hogy sokaknak megéri az extra erőforrást a többi élsimítási eljáráshoz képest...

[link]

2016. júl. 3. 09:10
 4/5 MGéza ***** válasza:
Van olyan monitor, ami a natív felbontásánál nagyobbat is képes kezelni, apró bibi lesz az egészben, hogy csak annyit fogsz látni belőle egyszerre, amennyit a max felbontás elvileg megenged. Tehát a 4k területre eső képpontok szépen kicsúsznak a megjelenített részről. Ezt úgy képzeld el, mintha képnézegetőben ki nem kényszerített képaránnyal próbálnál egy 4k képet nézni full hd monitoron. Érdekes látvány és kb semmi haszna, leszámítva persze a képnézegetést.
2016. júl. 3. 09:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2016. júl. 3. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!