Valaki szerint a PCX-en megéri az a + 1 év cseregarancia? Tapasztalatok? Vélemények?
Én szoktam, ha olyan dologról van szó, ami viszonylag könnyen okozhat kellemetlenséget. Pl. ha valaki vásárol vízhűtést, akkor számolni kell azzal, hogy az AIO rendszerekben a pumpa egyik napról a másikra zajossá válhat, lehet, hogy 3-4 hónap után. Egy-két levélváltás a gyártóval, egy helyeslő e-mail, hogy valóban lehet vinni garanciáztatni, aztán már lehet is menni PCX-be, akik 1 hónap átfutási idő helyett adnak egy másik hűtőt 3 napon belül, és nem kell hetekig a gyári ventilátorral szenvedni.
De hasonló a helyzet videokártyára ventilátor, vagy akár monitorra pixelhiba miatt. Az 1 év cseregarancia nem csak arra vonatkozik, hogy "ha meghibásodik, akkor adnak helyette egy ugyanolyat minél hamarabb", hanem ha elégedetlen vagyok a termékkel, kérhetek helyette másikat.
Persze, ebből adódóan vannak dolgok, amikre teljesen értelmetlen, de ha valakinek nincsenek cserealkatrészei, nem akar heteket eltölteni valami nélkül, akkor jól jön. A garanciáztatás nem úgy működik (ha már elállási időn túl rendelkezel a termékkel), hogy beviszed és egyből adnak helyette másikat, hanem a bolt visszaküldi a beszállítónak, beszállító elküldi a gyártónak, gyártó bevizsgálja, aztán ugyanez a folyamat visszafelé. Persze minél olcsóbban, így ezért tart 3-4 hétig. A cseregarancia ezt kerüli ki a részedre azzal, hogy a háttérben ezt ők ugyanúgy lebonyolítják, csak te kapsz egy másik terméket, az eredeti meg ha visszaérkezik, akkor marad a beszállítónál (amennyiben teljes csere történt), vagy eladják használtként (refurbished) ár alatt, de még haszonnal. De az már nem a te ügyed.
Én gépösszerakást sokkal olcsóbban elintéztem pxc-en, mint Iponon. Több alkatrészből és alkatrészenként átlag 3-5k Ft-tal olcsóbban jutottam hozzá. A szállítást direkt megnéztem Iponon 2590 Ft, a pcx-en (csak a szállítás) 1290, ugyanakkor szállítás biztosítással, háztól-házig biztosítással ugyanúgy 2590. Vagyis a pcx-nél nem hogy drágább, hanem lehetőséget ad arra, hogy ha neked annyira fontos az a 800 Ft akkor nem igényled a szolgáltatást (egy-két alaktrésznél felesleges, komplett gépnél engem jobban megnyugtat ha van)
Valóban csak olyanra éri meg kérni a cseregarit, aminek kétséges a minősége, fogyóeszköz (vízhűtés). 5 év garis tápra felesleges kérni mert valószínűleg nem fog tönkremenni. (Alaplapra is, mert elég unalmas azt várni hetekig, ha tönkremegy)
De ízlések és pofonok, nekem pcx jobban megérte, jobban tetszett, mikor komplett gépről volt szó. Ha csak alkatrészt vennék lehet, hogy az Ipont választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!