Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Találkozatok már hasonlóval?...

Találkozatok már hasonlóval? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Van egy Xerox XL-775D típusu monitorom, időnként mikor be akarom kapcsolni a gépet az állapot jelző LED hol világit hol nem. És teljesen sötét a képernyő. Általában ha memory recall-t nyomok a monitoron vagy ki-be dugdosom a DVI kábelt esetleg a táp kábelt akkor egy idő után behozza a képet és jó lesz. De inkább teljesen random az egész.

A videókártyám Galaxy Geforce 8600 GT, mert lehet nem is a monitornak van baja. Egy ismerősöm se találkozott ilyen jelenséggel és neten se találtam hasonlót.

Szerintetek mi lehet a baj?

2010. ápr. 13. 21:07
 1/5 Darkss válasza:
Hát szerintem a vezetéknek az érintkezése rosz
2010. ápr. 13. 21:13
 2/5 anonim ***** válasza:

Több hibalehetőség is van:

1: A monitor adatkábele tört meg, egész pontosan 1 kábel a sokból. Ekkor fordulhat elő az, hogy bár a videókártya küldi a képet, de a monitor nem kapja meg a szükséges jelet, hogy bekapcsolja magát az energiatakarékos módból (csak akkor, amikor össze-vissza mozgatod a kábelt, kihúzogatás-bedugdosás közben).

2: A videókártyának is lehet ilyen hibája, pl, hajszálrepedés, vagy egy forrasztás elengedése a csatlakozásnál. Otthoni "barkácsoláskor" szokott elsősorban előfordulni...

3: Ritka, de előfordul: Egy új program, ami a háttérben fut, vagy driverfrissítés után is jelentkezhet (bár ez már a fehér holló kategória). 1 x láttam egy ilyen gépet, jól meg is kínzott, mire megtaláltam a hibát, az új hangkártya-driver "akadt" össze a videókártyával (egy egyszerű rendszer visszaállítás volt a kulcs..).

2010. ápr. 13. 21:23
 3/5 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a válaszoka!

Hátha mégse kell új monitort venni :)

2010. ápr. 13. 22:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Esetleg próbáld meg rádugni a monitort egy másik gépre (pl egy ismerősére), ha ott oké, akkor a videokártya a problémás
2010. ápr. 14. 08:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Lehet monitor tápegység hiba is. Öregek a szűrőkondenzátorok benne, azért nem indul el esetleg csak kapcsolgatásra. Később már arra sem...
2010. ápr. 14. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!