3gb vram nem kevés?
Tudom hogy 840m-nél parasztvakítás a 4gb, szerintem a felét se használja ki! :D
2 évnél simán lehet tovább véleményem szerint, csak alacsony beállítás mellett. A gt520m-es laptopomon tudtam 2 évig gamelni, és az akkor se volt tul erős.
A GTX970 tényleg nem gyenge kártya, lényegében asztara is jöhetett volna egy ilyen GTX960Ti néven (vagy alapből ilyen lehetett volna a sima 960-as). A 192 bites interfész miatt szimmetrikusan 3 vagy 6GB VRAM fért volna el rajta, de a 6 az nyilvánvalóan sok ide. Látván viszont, hogy a sima 960-as is viszonylag jól elvan akár 2GB VRAM mellett is, így ide a 3GB szerintem jó lesz (fullHD felbontásig végkép).
5-6 év nagyon nagy idő, így akkor egy mai középkategóriás kártya már igazán nem lesz sok. Ha meg jön pár forradalmi újítás ez idő alatt, akkor még gyorsabban elavulhat. Játékra konzol vagy asztali gép kell, nem pedig ölbepécé...
Azért egy laptopon valószínűtlen, hogy olyan nagy felbontást használnál, hogy kevés legyen a 3 még akár újabb játékokkal is. Plusz a CPU/GPU gyengébb az asztali variánsoknál, tehát az is valószínűtlen, hogy maximum beállításokkal tudnál játszani, és akkor lehet magasabb a VRAM használat.
Ha mégis 1440p-ben fogsz doomozni ultrán, és csak a VRAM-ba akadsz bele, akkor szólj, és visszavonom, még kapsz egy piros tehenet is kárpótlásul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!