Hogyan lehetséges az, hogy egy pendrájvon sok adat van, de az adatokhoz nem lehet hozzáférni? (A többi lent. )
Valószínűleg tönkrement a pendrive. Megpróbálhatod megformázni, de nemhinném, hogy bármit segít rajta.
Egy 2GBos pendrive nem egy nagy tétel, sztem vegyél újat.
Nem magát a pendrájvot sajnálom, hanem a rajta lévő adatokat. Egy szervizben tudhatnak segíteni az adatok helyreállításában?
A formázás mit csinál pontosan és hogyan lehet azt elvégezni? Segít az adatok helyreállításában, vagy éppen ellenkezőleg törli?
A formázás minden adatot töröl. Viszont lehet, hogy újra használhatóvá teszi (egy darabig) a pendrive-ot.
Érdemes több gépen is megpróbálni megnyitni, hátha valamelyiken egyszercsak sikerül. Akkor aztán gyorsan lementeni mindent. Ezután jöhet a formázás.
Esetleg meg lehet próbálni valamelyik törölt fájl visszaállító programmal, hátha... Bár ilyenre még nem használtam egyiket sem.
#1-es vagyok, Ja, hogy az adtok kellenének, abból indultam ki, hogy ka csak pendrive, úgyis megvannak gépen a cuccok. Ebben az esetben ne formázd, az csak ártana neki.
A Kürt Kft-t megpróbálhatod, bár nem túl olcsó, kb olyan 150.000 ft + ÁFA körüli összegre számíthatsz, de ha az adatok megérnek neked ennyit szerintem oda vidd.
Megpróbáltam két másik gépen is, de ugyanaz a hiba.
Szerintetek lehetséges az, hogy a kiadás nélküli kihúzás okozhatta ezt? Általában kiadatom a pendrájvot a kihúzás előtt, de előfordult néhányszor az is, hogy nem, és most az a halvány emlékképem van, hogy az utolsó használat után nem adattam ki (de ez nem biztos). Lehet ez a valódi ok? Másra nem nagyon tudok gondolni.
Egyrészt ez is lehet ok (ha éppen dolgozik a pendrive amikor kihúzod, sérülhet a fájlrendszere), másrészt sajnos hiába írnak 3-5 év garanciát ezekre a kütyükre, némelyik sokkal hamarabb megadhatja magát.
Ráadásul az a bosszantó, hogy az adatok nagyrésze tulajdonképpen ott van, csak éppen nem tudsz hozzáférni, mivel lényegében nem tudod a pendrive-ot megnyitni.
Ezért gondoltam, hogy egy próbát megér mondjuk a Recuva nevű programmal.
Bővebben itt olvashatsz az ilyen esetekre szóló javaslatokról (árat persze nem írnak...):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!