Ajánlanátok SSD-t max 20ezer-ig?
Én személy szerint ezt néztem ki:
Nem egy márkás valami és nézhetnék 120gb-osat márkásabbat,minőségibbet is ezen az áron. De hajlandó vagyok némi minőséget feladni a tárhelyért :)
Azt érdemes tudni, hogy ez TLC típusú (3 rétegű), míg a legtöbb piacon lévő SSD MLC (2 rétegű). A jövő mindenképpen a TLC-é, de ezek eléggé új cuccok, és elvileg az élettartamuk is jóval rövidebb. Ha friss infókat szeretnél tudni erről (ajánlom), akkor nézz utána! Nagyon gyors mostanában a fejlődés SSD-k terén.
120-ast semmiképp se vegyél, inkább várj pár hónapot, ha tudsz, mert most esik éppen az áruk.
Hdd n a 100-150mb egyáltalán nem rossz, habár gyanítom ezt csak nagy fájlok mozgatásánál produkálja, hasonló értékeket kapok a wd black emen, az meg távolról sem lassú hdd.
Az ssd árak egyébként zuhannak már jó két éve, ha elég neked a 240gb egy darabig akkor nem mondanám pénzkidobásnak.
240-re elfér OS és akár 1-2 játék pl R6S vagy épp még egy GTA5 és ha mondjuk MPEG1-ben veszek fel pusztán 1080p60fps-en még annak is juthat hely. Általában am is max addig megyek el h 100mb/perc. Mármint a rögzített vidi méretét illetően. Ennél a minőség sem olyan rossz .
És hát nem tudom. Számomra ez a 100-150mb/s igencsak rossz .Inkább mint hátsó tárhelyként fölösleges dolgok tárolására tudnám elképzelni. Családi fotók miegymás amiket nem igazán nyitogat meg az ebmer minden egyes nap. És igen ez inkább nagyobb file-ok mozgatásánál van így.
Az imént kaptam egy ajánlatot egy ilyenre:
De ez laptopba való... 500/500mbs -el van hirdetve. Ez használható lenne pc-ben is?
18-ért adnák el nekem szinte vadonat új onnan (1 hetes szóval még a 3év garancia ott van rajta)
"Számomra ez a 100-150mb/s igencsak rossz ."
Kicsit olyan ez, mintha azt mondanád, hogy az a bajod az auótval hogy nem tud repülni. Van gyorsabb hdd, azok képesek 220mb körül írni, de 100k alatt ritkán látni ilyet(és nem mellesleg 15k rpm en pörögnek).
Amúgy nézz róla teszteket, az olcsóságnak rendszerint oka van - én tárhelyen nem spórolnék, ha a 100+ ezres vga tönkremegy húzom a szám, de a személyes dolgaimat nem lehet pótolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!