Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a hutopaszta raszaradt a...

Ha a hutopaszta raszaradt a cpu ra, es a hutobordara, az okozhat olyan gondot, hogy?!

Figyelt kérdés

1.a hutoborda valami hihetetlenul meleg,puszta kezzel megfoghatatlan

2.megy a gep,egyszercsak kikapcsol,de ugy mintha kihuztam volna a konnektorbol a kabelt.

(Tapegyseget nemreg vettem).

Szoval ezek a hutopasztatol lehetnek?

2016. jún. 22. 21:22
1 2
 11/17 Hominida ***** válasza:
Hát, nemigen tudok ma olyan processzort elképzelni az elmúlt tíz éven belült vásárolt gépben, amelyre ne kellene ventilátoros hűtő. Igazából csodálom, hogy anélkül eddig húzta. Igen, kell rá ventilátor, és az az ideális, ha az alaplapi tápcsatlakozóján vagy egy külön vezérlőkábelen a Windows vezéri a fordulatszámát, a hőmérséklettől függően.
2016. jún. 22. 23:48
 12/17 A kérdező kommentje:
Szerintem az lehet az oka(hogy miert birta) hogy eddig 128mb vga vot a gepbe,ami miatt komolyabb jatekokkal nemtudtam jatszani,eleg volt a procinak a sima hutes,mert magaban a proci miatt joval jobb jatekok is mehettek volna,de a vga ugye nemengedte,most amiota 512mb-os van,sokkal jobb jatekok is futnak,ami a procit is megterheli,ezert melegszik tul
2016. jún. 23. 07:45
 13/17 A kérdező kommentje:

vettem ventillatoros hutobordat pasztaval egyutt,beraktam a gepbe,ment kb 1-1,5 orat aztan ujraindult magatol,megint rohadt meleg volt,leszedtem,raktam ra megegy reteg hutopasztat,mer lattam eleg vekony reteg volt csak a hutobordan,most jatektelepites kozben a cpu local 56°C volt,a remote 63°C.(elotte nemtom mennyi volt).

ez jo?

2016. jún. 23. 13:35
 14/17 Hominida ***** válasza:
Hogy a remote micsoda, azt nem tudom, de a processzor egy játék telepítése közben 56 fokon, az teljesen rendben van. Alapjáraton ebben a hőségben 40 fokig normális, alaposan megterhelve, mondjuk, 90 fokig felmehet.
2016. jún. 23. 16:19
 15/17 A kérdező kommentje:
Mostviszont olyan bajom van hogy megy 1orat kb,aztan ujraindul magatol,es olyan lassu lesz h nemigaz
2016. jún. 23. 17:09
 16/17 Hominida ***** válasza:

Ez elég túlmelegedés-jellegű tünet. Figyeld a hőmérsékletet rendszeresen, ezek szerint még nem derült ki minden. És ne csak a processzorét, hanem minden érzékelőt. Jegyezd a tápfeszültségeket is. A HWMonitor mindezt kulturáltan összerendezve megmutatja. Telepítsd fel és indítsd el a Lightshotot, és amikor ránézel az értékekre, nyomd meg a (Shift-)PrintScreent, elmentve a képet, ez a legegyszerűbb megoldás. Amikor leáll, majd újraindul a gép, visszamenőleg ellenőrizni tudod az értékek változását. Ha megtalálod az elfajulást, megtudhatod az okot is.

Sajnos nem egyedül a CPU érzékeny a hőmérsékletre, hanem az összes IC. Ha az alaplap hűtése huzamosan rossz volt, akkor valami már megsérülhetett benne, valami olyan, ami most már érzékeny a melegre. A tápot most már kizárhatjuk, mert már házon kívül használod.

Ha a játékot nem futtatod, akkor is melegszik? Nem hajtja a gépet valami fölösleges program?

2016. jún. 23. 23:27
 17/17 anonim ***** válasza:
nálam túl van hajtva picit a proci 64-69 fok a max de 72.4 amíg terhelni lehet , gondolom eddig a hő fokig nem veszi vissza az órajeleket.
2016. jún. 24. 09:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!