Ha a hutopaszta raszaradt a cpu ra, es a hutobordara, az okozhat olyan gondot, hogy?!
1.a hutoborda valami hihetetlenul meleg,puszta kezzel megfoghatatlan
2.megy a gep,egyszercsak kikapcsol,de ugy mintha kihuztam volna a konnektorbol a kabelt.
(Tapegyseget nemreg vettem).
Szoval ezek a hutopasztatol lehetnek?
vettem ventillatoros hutobordat pasztaval egyutt,beraktam a gepbe,ment kb 1-1,5 orat aztan ujraindult magatol,megint rohadt meleg volt,leszedtem,raktam ra megegy reteg hutopasztat,mer lattam eleg vekony reteg volt csak a hutobordan,most jatektelepites kozben a cpu local 56°C volt,a remote 63°C.(elotte nemtom mennyi volt).
ez jo?
Ez elég túlmelegedés-jellegű tünet. Figyeld a hőmérsékletet rendszeresen, ezek szerint még nem derült ki minden. És ne csak a processzorét, hanem minden érzékelőt. Jegyezd a tápfeszültségeket is. A HWMonitor mindezt kulturáltan összerendezve megmutatja. Telepítsd fel és indítsd el a Lightshotot, és amikor ránézel az értékekre, nyomd meg a (Shift-)PrintScreent, elmentve a képet, ez a legegyszerűbb megoldás. Amikor leáll, majd újraindul a gép, visszamenőleg ellenőrizni tudod az értékek változását. Ha megtalálod az elfajulást, megtudhatod az okot is.
Sajnos nem egyedül a CPU érzékeny a hőmérsékletre, hanem az összes IC. Ha az alaplap hűtése huzamosan rossz volt, akkor valami már megsérülhetett benne, valami olyan, ami most már érzékeny a melegre. A tápot most már kizárhatjuk, mert már házon kívül használod.
Ha a játékot nem futtatod, akkor is melegszik? Nem hajtja a gépet valami fölösleges program?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!