Mikorra várható az amd rx 480 8GB és megéri e?
Szeretnék egy ilyen kártyát de nemtudom megéri e és mikorra lessz magyarországon vagy szlovákian ?
A jelenleg r9 380x emet megeri lecserélni ? Bármint eladnám ezt és megvennem ezt az rx 480 8GB ot ?
Köszi elore is :)
FULLHD-ra megéri,mert az még évekig elég lesz,a 380X-nél meg már most kell kompromisszum.
De azt azért érdemes tisztázni,hogy attól hogy az AMD azt mondta hogy ez 200 dollár lesz,attól még minimum 70-80k lesz itthon az indulóára
"Az RX480 4 és 8 GB-os verziókban, június 29-től lesz elérhető. A kártya a Polaris architektúrára épül, és mindössze 150 wattot fogyaszt. A GPU órajele 1266 MHz-en alakul, a memóriáé 8 GHz-en. " - PCWORLD
Ennek fényében nem kicsit átverés szaga van a 380,380X -nek. Mikor kiadták (2015. Június 18. 1 ÉVE!) jött a duma a "legújabb GCN-architektúráról" (GCN 1.2) - aminek semmi értelme, ha már a tervezőasztalon volt a Polaris. Ráadásul ilyen áron! (75-ért vettem a SAPPHIRE R9 380 4GB-ot, fél éve...)
Az árral kapcsolatban valószínűnek tartom, hogy a 200$ (amire majd rájön a vám, az ÁFA (vagy az ÁFA különbözet) és a magyar kereskedelem gyakran elég érdekes árképzése) a 4GB-os változatra vonatkozik.
A másik dolog.
Nekem évek óta AMD kártyáim voltak, vannak.
Minden kártya problémásnak indult (néha hardveres, gyakrabban szoftveres (driver,BIOS) téren), és idő kellet míg kiforrta magát.
HD6850 (ezzel nem volt gond, de mikor vettem évek óta kapható volt), HD7850 (flickering,mikor a 2D-ben a kép ugrál - ezt is megúsztam, mert későn vettem), R9 270X (flickering - ezt egy BIOS frissítés orvosolta), R9 380 (fekete képernyő - ez az AMD Win10-es driver hibája. Vicces, hogy a drivereket lassan már nem is Crimsonnak, hanem Hotfixnek hívják...)
Végül a konklúzió: Ha a pénz nem számít, miért ne? Megvenném. Mondjuk akkor már a 8GB-ost (ami lehet, hogy drágább - akár 90-100 ezer Forint?). Mivel nálam számít a pénz, egyelőre marad a 380, aztán majd meglátjuk hogyan alakul a 480, mind árban, mind teljesítményben.
nekem jelenleg 2 AMD karim volt és nekem csakis software bajok voltak. maga a kartya hibatlan :) De a CRIMSON meg a CATALYST is eleg rozoga :/ Igazad van minden 3 nap jön hogy uj verzio elérhető és mindnej ottvan hogy hotfix :D
De erősebb lessz mint a mostani 380x ? ugyertem anyival erosebb e hogy megéri eladni ezt. mert ha csak picit nem bas.akodom vele :/
+1 az előzőnek. Az AMD most fényezi, mert új termék és viszonylag hamar jött ki ahhoz, hogy egy fél éves (380X 2015. november 19),kártyát csak úgy lecseréljenek rá. (Főleg itt, a Lajtától Keletre.)
Én kivárok, az biztos.
Hardveres problémák nálam sem voltak, csak a fórumokon olvastam rémtörténeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!