Processzort húztam és egy idő után gépigényes játéknál kikapcsolt a gép, ha a túlhúzás miatt kapcsolt ki akkor ugye nem vághat semmit sem tönkre?
Feszültségemelés 1.300-ról 1.3500-re, kékhalál most nem volt (csak amikor magasabbra emeltem) és semmi nem votl kiírva, egyszer már újraindult annál a processzorigényes játéknál, stressz tesztet nem sokáig futtattam.
Régi Phenom II x4 BE 3.2->3.8-on Battlefield 4
Az érdekel, hogy más alkatrészt befolyásolhat ez az újraindulás/kikapcsolás (fontos lenne, mert új videókártyát vettem) más most nem izgat, csak ez?
Köszi!
alaplap: ASUS M3A78
táp: Chieftec GPS-400AA-101 A
Tudom régi, de sosem csinált még ilyet, csak mióta fel van húzva. Nem lehet a processzortól, az a lelke szinte a gépnek...
Ez nem ilyen egyszerű. Ha csak az órajeleket állítgatod, akkor a legrosszabb, ami történhet, az az, hogy instabil lesz a processzor és mindig le fog fagyni. Ez nem okoz kárt, csak idegesítő lesz.
A feszültségemelés már más kérdés, élettartam csökkenés várható. Normális tápegység-alaplap kombináció elég stabil ahhoz, hogy ez a csökkenés elhanyagolható legyen. A te esetedben ez egy elég instabil darab és az alaplap és a processzor élettartama jelentősen megrövidülhet. Egyrészt a rossz feszültségszabályozás, másrészt az ebből keletkezett hőmérséklet miatt.
A hirtelen leállás is alaplap/tápegység hibára utal, esetleg túlmelegedés áll a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!