Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Házat szeretnék venni a jobb...

Házat szeretnék venni a jobb hűtés érdekében, melyik legyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szeretnék házat váltani, egyfelől a dizájn miatt is,de lényegesebb, hogy jobb hűtést szeretnék odabenn. Két házat néztem ki, ezek: Deepkool Kendoman és Sharkon DG7000.

A Sharkoon-ban, nagyon tetszik, a vinyók és SSD-k elhelyezkedése, hogy az előlapi ventik a GPU-t fújják, valamint, hogy rács a teteje és eleve jár hozzá 3 venti, tudtommal a Shakroon ventik nem rosszak. Ezek 98 köbméter levegőt nyomnak ki óránként 20 decibeles hangszinten.

A Kendomen előnye nálam az ára, hiszen 7ezer forintal olcsóbb, mint a Sharkoon, viszont itt az előlapi ventik előtt nagyon levannak fedve a dolgok, bár 5 ventivel van felszerelve gyárilag, de azok kérdéses, milyenek + ennyit nem tudok a lapra kötni, csak molexet tudnék használni, így félek, hogy a zajszint magas lenne.

Ti melyiket ajánlanátok inkább?

Linkek:

Deepkool:

[link]

Sharkoon

[link]

#ház #VGA #Intel #AMD #hűtés #GPU #gépház #Sharkoon #deepkool #deepkool kendoman
2016. jún. 17. 19:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy a Sharkoon designja és a célzott ársávja illeszkedik az NZXT S340 - Phanteks P400 - Corsair 400C hármasra, ezekkel szemben nem tud labdába rúgni. A DeepCool ajánlatával meg az a baj, hogy olyan alacsony ársávban nem szabad a designra ráfeküdni, mert a minőséggel fizetünk érte.
2016. jún. 17. 19:53
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem egészen értem, ezek a házak mért szolgáltatnának jobb hűtést, mint a Sharkoon pl, csak mert ezek eleje egy lap, míg azé rács. Honnan szívja ez be a levegőt? Mi ezzel a házzal a tapasztalat? Jó a légszállítás?
2016. jún. 17. 19:58
 3/16 A kérdező kommentje:
Az a gond nekem nem CPU-ra kéne hűtést vinnem, hanem a videokarira. Ezekhez jár gyári venti?
2016. jún. 17. 20:01
 4/16 anonim ***** válasza:

Miért, moddolni szeretnéd a videokártyát? Vízhűtést lehet szerelni rá, mondjuk ahhoz nem kendomenen vagy dg7000-n gondolkoznál.

A ventilátorok minősége és az anyaghasználat jobb, így a légáramlás is nagyobb lesz. Az elhelyezkedés megtévesztő lehet a laikusnak, az áramlás jellege miatt nem a kártyára fújja a levegőt. Az általam említett házakban a videokártya sokkal alacsonyabb hőmérsékleten tud üzemelni, mert a környezeti hő sokkal gyorsabban hűl le.

2016. jún. 17. 20:10
 5/16 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék a videokártyára vízhűtést tenni, mert nincs rá pénzem. A mostani házamra több ventit nem lehet tenni, ezért gondoltam a ház cserét. Semmi féle vízhűtés nincs jelenleg se a gépembe, nem azért mert nem akarok, hanem, mert arra most nem telik, így a léghűtésnél maradok.
2016. jún. 17. 20:15
 6/16 anonim ***** válasza:

Jó, csak említetted, hogy szeretnéd a videokártyát lehűteni. Próbáltad már újrapasztázni? Vagy új darabról van szó? Melyik modellről van szó?

A ventilátoroknál sem mindegy, hogy egy 200 forintos vagy 6000 forintos darabot használsz.

2016. jún. 17. 20:26
 7/16 A kérdező kommentje:
Nem pasztáztam újra, mert még csak fél éves a kártya. Sapphire R9 280-as egyébként. Lepa Bol.Quiet ventim van elől, hátul Coolink Swif120, a ház pedig Sharkoon Rebel9.
2016. jún. 17. 20:37
 8/16 anonim ***** válasza:
És mekkora a hőmérséklet? A konfiguráció nem tűnik borzalmasnak.
2016. jún. 17. 20:47
 9/16 A kérdező kommentje:
75 fok terheléskor, ami tudom, hogy AMD kártyának nem sok, de olyan hangja van a szomszédok is felébrednek. Már megvizsgáltam a videokártya hűtése pörög fel, reméltem, ha valahogy tudnám csökkenteni egy 5-7 fokot a házban a hőt, akkor talán kevésbé lenne zajos, vagy ha szellősebb házam lenne. A processzor nem meleg 50 fok felett sem volt még, azon Scythe Ninja 3-as hűtő van. Gyanakodtam rá, hogy az adja át a hőt, hiszen annak a bordája baromi nagy, de megfogtam még langyosnak se mondható. AMD videokarik átka... =/
2016. jún. 17. 20:51
 10/16 A kérdező kommentje:
Sikerült beszereznem a házhoz egy ilyen venti tartó konzolt, de még nem hozta ki a posta. Azzal tudok a házra 2 ventit rakni előre, most így akarom kipróbálni, mielőtt lecserélném a házat.
2016. jún. 17. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!