Melyik beallitas egeszsegesebb a Hdd-nek?
nyugodtan berakhatod, hogy folyamatosan menjen. Nem lesz tőle baja.
Nekem pl régen mikor beraktam az SSD-t bekapcsolta hogy 10 perc után lője ki magát ha nem használod, azon volt a rendszer, gondolhatod XD
Természetesen, minden elektromos, elektromechanikus eszköz induláskor van a legnagyobb terhelésnek kitéve (nem véletlen, hogy az izzólámpák nagy része bekapcsoláskor ég ki).
Egy eszköznél (jelen esetben egy HDD-nél) a kivitel, a minőség sokat számít. Mivel ezek eleve hosszabb használatra vannak tervezve, egyértelmű, hogy bírniuk kell (vagy legalábbis kellene) a folyamatos üzemet.
Mégis egy olyan, számítógépbe beépített HDD esetében, ami csak nagyon ritkán van használva, valószínűleg egészségesebb, ha nem pörög feleslegesen. Persze, ha sokszor van használatban, felesleges, hogy közben állandóan leálljon.
(én például néha szerkesztek videót, erre a célra külön HDD-m van. Egy mobil rack-be van szerelve, és csak akkor kapcsolom (teszem) be, amikor használom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!