Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik beallitas egeszsegesebb...

MZ 125 kérdése:

Melyik beallitas egeszsegesebb a Hdd-nek?

Figyelt kérdés
Tobb hdd van a gepen. Az egyik mukodik folytonosan, a masik, leall egy ido utan ha nem hasznalom. Mikor kell, a click utan, varnom kell amig elindul es betolt. Ha folytonosan forogni hagyom a gyorsabb munkaert, ezert az okert, hosszu tavon art neki? Tehat: forog folytonosan vagy kikapcsol, indul es mind ugy.

2016. jún. 17. 07:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Csak energia takarékosság miatt áll le.
2016. jún. 17. 07:58
 2/8 A kérdező kommentje:
Ha csak ezert all le, vehetem ugy, hogy foroghat folytonosan mind a ket hdd? Az operacios rendszer ssd-en van.
2016. jún. 17. 08:15
 3/8 anonim ***** válasza:

nyugodtan berakhatod, hogy folyamatosan menjen. Nem lesz tőle baja.

Nekem pl régen mikor beraktam az SSD-t bekapcsolta hogy 10 perc után lője ki magát ha nem használod, azon volt a rendszer, gondolhatod XD

2016. jún. 17. 09:15
 4/8 Lajos54 ***** válasza:
Mivel a HDD-ben több mozgó alkatrész van, egyértelmű, hogy ha "alszik", nem kopik annyira. Persze egy átlagos, pár órás használatnál más a helyzet, mintha napi 24 órában be van kapcsolva a gép.
2016. jún. 17. 10:01
 5/8 anonim ***** válasza:
10:01 Ugyanakkor indulásnál olyan terhelésnek van kitéve, aminek használat közben nem. Nekem van egy 1 terás HDD-m, ami 8 éves, üzemidőben több, mint 7 (24/7-ben ment az idő nagy részében), és kutya baja sincs, SMART szerint is jók az értékei.
2016. jún. 17. 10:05
 6/8 Lajos54 ***** válasza:

Természetesen, minden elektromos, elektromechanikus eszköz induláskor van a legnagyobb terhelésnek kitéve (nem véletlen, hogy az izzólámpák nagy része bekapcsoláskor ég ki).

Egy eszköznél (jelen esetben egy HDD-nél) a kivitel, a minőség sokat számít. Mivel ezek eleve hosszabb használatra vannak tervezve, egyértelmű, hogy bírniuk kell (vagy legalábbis kellene) a folyamatos üzemet.

Mégis egy olyan, számítógépbe beépített HDD esetében, ami csak nagyon ritkán van használva, valószínűleg egészségesebb, ha nem pörög feleslegesen. Persze, ha sokszor van használatban, felesleges, hogy közben állandóan leálljon.

(én például néha szerkesztek videót, erre a célra külön HDD-m van. Egy mobil rack-be van szerelve, és csak akkor kapcsolom (teszem) be, amikor használom)

2016. jún. 17. 11:04
 7/8 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat. Sokat vannak hasznalva, hosszu ideig, naponta 10-15 ora, ugyhogy "never" lessz a beallitas. Zold kez mindenkinek.
2016. jún. 17. 11:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha azon is parázol, hogy elvesznek az adatok, akkor csinálj mentést, vagy használj RAID-et.
2016. jún. 17. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!