Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I5-6600 vagy i5-6600K-t...

I5-6600 vagy i5-6600K-t érdemesebb megvenni?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom az i5-6600K-hoz nem jár se hűtőborda, se hűtőventilátor és nem tudom, hogy érdemes-e pár ezer forintot pluszba költeni azért a kis plusz teljesítményért.

2016. jún. 16. 02:29
1 2
 11/19 R.;M.; ***** válasza:
Első mondatomban benne hogy lehet húzni a simát is.De ha valaki a húzáson gondolkodik akkor költsön többet és vegyen egyből K-s processzort.Az arra van kitalálva.
2016. jún. 16. 15:28
 12/19 anonim ***** válasza:
ne okoskodj már itt te 0 százalékos ! nem kell többet költeni.. az buta aki többet költ. z-s lap kell ennyi !
2016. jún. 16. 16:09
 13/19 anonim ***** válasza:

3 Hete vettem gépet (i5-6500) és végül a kiválasztott H170 árában (30k) valóban kaptam volna Z170-s alaplapot is, igaz ASUS helyett Asrockot, de ASUS-ból is volt 35k-ért. Itt kizárólag a DDR4 játszott. DDR3-asból volt 30-ért ASUS is,( ha kell kifejtem miért nem esett a választás a DDR4-re).

Sosem tuningoltam, annyit viszont hallottam a dologról, hogy egy processzor végső órajelét egy frekvencia és a "szorzó" szorzata adja. Az Intel ennek a "szorzónak" az állítását tiltja le a "K-mentes" processzoraiban, ezért a tuning lehetőségek a frekvencia állítására korlátozódnak.

Ezzel egyrészt messze nem lehet akkora eredményt elérni, másrészt, a frekvencia emelésével, ez nem csak a processzorban emelkedik, hanem kihat a többi alkatrészre is, mint a memória, alaplap, stb., amiknek bírnia kell a megemelkedett órajelet.

Ebből számomra -laikus számára - az következik, hogy nem elég gondosan összeválogatni az alkatrészeket, hanem ki is kell fogni a jó tuning-potenciállal rendelkezőket. Az eredmény meg csak a töredéke lesz a szorzó-állításos módszernek.

Ui: Ha túl nagy marhaságokat írtam volna, majd kedves 43% kijavítasz. Sőt, megkérlek rá.

2016. jún. 16. 17:32
 14/19 anonim ***** válasza:
*miért esett a választás DDR4-re
2016. jún. 16. 17:33
 15/19 anonim ***** válasza:

Majdnem jó. Ha röviden kéne fogalmaznom, akkor úgy mondom, hogy valójában bevett szokás a cégeknél (és az intelnél is), hogy a gyártás közben szarul sikerült chipekről leveszik a K jelölést és úgy értékesítik. Azaz az Intel nem garantálja a jó tuningot, mert nem éppen jó minőséget képviselnek, de alapórajelen garantáltan használhatóak. Ezért célszerű i5-6600K-t venni, ha egy kicsit is komolyan gondoljuk a tuningolást. Ha pedig nem, akkor pedig Z170 lap, tuning táp és erős hűtő felesleges.

A 43%-ra meg nem kell odafigyelni.

2016. jún. 16. 17:40
 16/19 R.;M.; ***** válasza:

Jobban meg se lehetne fogalmazni.Én szándékosan vettem Z-s lapot a non K-s i5 6600 alá.Mégpedig azért mert ha később esetleg K-s processzor lesz véve akkor alaplapot már emiatt nem kell cserélnem.Ezt a 6600-at nem tervezem húzni.Ha mégis valamire kevés lenne majd akkor veszek bele erősebbet és kész. De van aki ezt nem így gondolja mint én.

Ui: 43%-os.Azért mert nincs százalékom még nem kell a másikat alázni.Ez szimplán azért van mert nem rég óta vagyok itt az oldalon.Másrészt a tuninghoz valóban Z-s lap kell, de ez többe is kerül egy B-s-nél.Non K-s processzor alá elég a B-s lap.(Mielőtt írnád hogy én is Z-s lapot vettem olvasd el ezt a hozzászólásom és rájössz ennek okára.)

2016. jún. 16. 17:43
 17/19 anonim ***** válasza:

"Ui: 43%-os.Azért mert nincs százalékom még nem kell a másikat alázni."

pedig szándékomban állt hamar kiszoktak hullani itt az újoncok XDD

2016. jún. 16. 17:50
 18/19 R.;M.; ***** válasza:

#17 Mint mondani szokás "Okos enged, szamár szenved."

Ezzel csak azt akarom írni, hogy ha ilyeneket írsz, azzal szerintem magad égeted.

2016. jún. 16. 17:54
 19/19 anonim ***** válasza:
akkor napra már nem megyek :S
2016. jún. 16. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!