Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen RAM való Skylake-hez?

Milyen RAM való Skylake-hez?

Figyelt kérdés

Egy i7-6700 procit tervezek Asus H110-PLUS alaplappal. Mellé illik egy DDR4-es RAM (2x8GB kellene), viszont az ember elveszik a hatalmas választékban. Alapvetően Kingston/HyperX háza táján nézelődök. Egy Prohardveres tesztben olvastam hogy SK Hynix chipeknél ha az utolsó három betű AFR, az jobban passzol Skylake i7-hez mint az MFR. Ez azért lenne lényeges, mert a Kingston SK Hynix chipeket használ, és szeretném a lehető legjobb konfigot összerakni. Link (az oldal alja felé olvasható):

[link]

A gond az, hogy nem igazán reklámozzák a gyártók hogy milyen chipeket használnak az egyes modulok. Tulajdonképpen arra lennék kíváncsi, tud-e valaki olyan RAM-ról, ami kifejezetten a Skylake-re lett fejlesztve, mint a fent említett SK Hynix chipes Kingston. Köszönöm!

2016. jún. 15. 22:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Oda DDR4 kell, ha jól emlékszem.
2016. jún. 15. 22:13
 2/10 anonim ***** válasza:

Alaplap nem éri meg az árát, annyiból B150-est is kapni.

Egyáltalán mire használod majd a gépet? Pl. játékra felesleges az i7, inkább i5+jobb VGA.

RAM-ból tulajdonképpen mindegy, milyen típust veszel, a teljesítményt nem fogja számottevően befolyásolni.

2016. jún. 15. 22:19
 3/10 anonim ***** válasza:
59%

ne bonyolítsd ezt túl!

ddr4, 16 gb, két modul, sort by price. kiválasztod amelyiknek tetszik a hűtőbordája és megveszed.

2016. jún. 15. 22:21
 4/10 anonim ***** válasza:

Végigolvastam a kérdést. Pontos modellt nem tudok, de nem kell ennyire alaposnak lenni azért. Az alaplap kézikönyvében benne szokott lenni, milyen moelleket támogat pontosan. Itt nem a processzor mondja meg, milyen RAM kell neki, hanem az alaplap, elvégre lényegében ő biztosítja ezt a processzornak, mármint a memóriát. Ha az alaplap nem kezeli rendesen, akkor annyi. Ha közvetlenül a processzorhoz csatlakozna a memória, akkor kellene a processzorhoz igazítani.

Keresd meg a kézikönyvét, abban benne kellene lennie, mik közül választhatsz, de persze nem muszály a gyártó által ajánlottakat használni, nem túl gyakori, hogy az alaplap nem kezeli a bele illő memóriát.

Keress a neten egy magas órajelű 2x8GB csomagot Kingston HyperX-ből szerintem.

2016. jún. 15. 22:31
 5/10 A kérdező kommentje:

Első válasz kuka. Ne haragudj, elolvastad egyáltalán a kérdést?

Második válaszadó:

Mindegy mire használnám, nem ilyen téren kértem tanácsot, köszönöm.

Harmadik válaszadó:

Remélem az élet egyéb területein is ilyen flegma vagy.

Negyedik válaszadó:

Na végre! Az első három után könnyes szemmel olvastam. Az első mondatod alapján te voltál az első is? :D

Így van, 1151-es platform esetén valóban az alaplapon van a memóriavezérlő. Viszont az alaplapi chipset Skylake-hez készült, történetesen a H110-esről van itt szó. Tehát mégiscsak számít valamit hogy milyen memóriavezérlőhöz fejlesztették, ha esetleg valaki nem olvasta volna a linkelt cikket, az MFR végű SK Hynix a Haswell-E-re van optimalizálva, az AFR-es meg a Skylake-hez.

További válaszadóknak írnám, inkább szakértők véleményére lennék kíváncsi, esetleg kiokosító dolgok is jöhetnek, de nem ilyen "i7 minek neked HEEEE?! PC játékra való, oda meg íöt is elég meg egy bika vidikari!!!" kategóriában, köszönöm. Elnézést hogy kicsit nyers voltam, de őszintén meglepődtem a válaszok színvonalán. Szeretnék alapos lenni, huzamosabb időre tervezem a gépet. Nem tudom más hogy van vele, de az én agyamat nem kapcsolja ki az a szöveg hogy "nem kell annyira komolyan venni". Indoklás, indoklás, indoklás.

2016. jún. 15. 22:54
 6/10 anonim ***** válasza:

"i7 minek neked HEEEE?! PC játékra való, oda meg íöt is elég meg egy bika vidikari!!!"

Légy szíves, ne forgasd ki a szavaimat. Természetesen más célokra is használható a PC, és bizonyos esetekben megéri i7-re beruházni, mondjuk ha komolyabb videós munkákra stb. szánja valaki. Viszont aki ide gyakorira jár kérdezni, legnagyobbrészt vagy játékos vagy csak általános felhasználású gépet szeretne, ahhoz kell neki tanács. Márpedig a megfelelő processzor megválasztása sokkal lényegesebb, már csak pénztárca szempontjából is, mint az ilyen AFR/MFR és hasonló részletkérdésekben elveszni. Egyébként pedig nem is értem, miért tetted fel a kérdést. Ha tisztában vagy vele, hogy az AFR végződés neked jobb/előnyösebb, akkor keress olyan modulokat, vedd meg, és kész. Nem reklámozzák? Ha egy chipről gondos keresés után sem találsz adatokat, valószínűleg mi sem fogunk tudni segíteni.

Mellesleg itt egyedül te vagy a flegma. A vitát részemről lezártam.

2016. jún. 15. 23:27
 7/10 anonim ***** válasza:
72%

#3 vagyok, de itt most tényleg nem számít, hogy milyen ddr4-et veszel. Ami esetleg fontos lehet, hogy 2133mhz feletti nem nagyon érdemes venni, mert nem kezel a processzor nagyobbat.

és ne szólogassunk már be, mi itt mind segíteni akartunk, igen azzal is, hogy ne fecséreld az idődet, mert nincs értelme. és igen, ha hasonló kategóriájú témában kell dönteni, mint ez, pld. hogy a vajszínű vagy a fehér tányérból egyem meg a vacsorámat, akkor azt fogom elvenni, amelyik felül van, és nem fogom órákig azt méregetni, hogy az a két szelet kenyér melyikben fér el jobban.

Szép napot

2016. jún. 16. 08:12
 8/10 A kérdező kommentje:

Nehogy már vitatkozzunk ezen emberek.

Az első, hogy a kérdésre válaszolunk. Ha már a kérdésben szereplő információkat sem értjük, akkor nem szólunk bele. Pl nem kérdeztem hogy szerintetek jó-e a konfig játékra. Le sem írtam hogy mit szeretnék vele. Az hogy ide a játékosok meg az átlag írogat kérdést általában, nem számít. Azt meg mi alapján gondolja bárki is, hogy alig számít hogy egy chipet milyen platformra optimalizáltak? Tesztek alapján? Nekem linkek kellenek és magyarázatok, nem az hogy valaki szerint mindössze fehér-vajszínű tányér szintű a különbség. Nevetséges.

#6-os:

Továbbra is fenntartom hogy nem a kérdésre irányult a válaszod döntő része, ezért mondtam amit mondtam. Abban igazad van, hogy nehéz megtalálni amit keresek, de pont ezért tettem fel az eredeti kérdést. Azért mert te valamire nem tudod a választ, nem lehetetlen hogy valaki tudja.

2016. jún. 16. 15:04
 9/10 anonim ***** válasza:
48%
És még vársz válaszokat?... inkább maradj csendben.
2016. jún. 16. 20:10
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen, várom a válaszokat, tekintve hogy eddig még egyet sem kaptam.
2016. jún. 16. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!