Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 4, 00GB Ram (2, 00GB használha...

4, 00GB Ram (2, 00GB használható) valahogy meglehet csinálni?

Figyelt kérdés
64-BITES Windows 7 Home Premiumom van. A videókártyám:Nvidia Geforce 210 512mb( tudom elég bénácska). A Windows felismeri a 4GB ramot de csak kettőt használ. A videókártya miatt lehet? Megnéztem CPU-Z-vel és ott is mind a 4 slotba írt ramot. A ramok:2DB AENEON 1024mb DDR2, 2DB Kingston 1024mb DDR2. Ahogy láttam, az AENEON-onkál pontos adatokat írt amik változtak. De a Kingstonoknál semmi sem változott. Nem működnének együtt vagy csak megkéne őket cserélni? Esetleg a videókártya szedne le ennyit? msconfig-gal már próbálkoztam a maximális ram mennyiséget átirni 4096mb-ra de újraindítás után kinyomja azt a kis pipát onnan és a ram 0-ra van állítva. Előre is köszi a válaszokat! UI: Nem néztem meg az alaplap pontos modellét.

2016. jún. 15. 12:22
 1/10 anonim válasza:
Persze hogy nem. Ha megnézed az alaplapot akkor csak az egyforma színű slotokba rakott memóriák működnek együtt.
2016. jún. 15. 12:38
 2/10 A kérdező kommentje:
Akkor nincs semmiféle mód hogy mind működjön?
2016. jún. 15. 12:51
 3/10 anonim ***** válasza:
#1 ez igaz a dual cahel módra, de attól még a kapacitásnak meg kéne lennie, ha különböző színű foglalatokba teszed is a modulokat. A videokártya sem veheti el szerintem, mert dedikált memóriája van, a Windows 7 home premium x64 meg 16GB fizikai memóriát támogat. Az msconfigba úgy a jó, ha egyáltalán nincs pipa, azt vedd ki. A hiba oka ezen felül lehet hardveres (az egyik modul valamelyik érintkezője elszállt) vagy kontakt. Vedd ki a RAM-okat takarítsd meg az érintkezőket, portalanítsd az alaplapot, hátha segít (ha van más szabad foglalat akkor próbáld pakolgatni a modulokat. Memória teszteléshez memtest86-t is bevetheted.
2016. jún. 15. 12:57
 4/10 CspCsj ***** válasza:

Kingston memóriák jók, de más gyártmányokkal előfordul inkompatibilitás.

Próbáld elcserélni valamelyiket, vagy kölcsönkérni egy teszt idejére.

Megnézheted hátha van az alaplaphoz BIOS frissítés (gyártó weboldalán) néha az is segít.

2016. jún. 15. 13:02
 5/10 anonim ***** válasza:

BIOS látja a RAM-okat?

G.

2016. jún. 15. 13:27
 6/10 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló majd nemsokâ megnézem Windows újratelepítés előtt. Egyébként van egy régi 512mb-s ramom. Azzal megnézem hogy a Kingston együtt működik-e. A válaszokat köszönöm.
2016. jún. 15. 13:52
 7/10 A kérdező kommentje:
Megnéztem. A BIOS csak az AENEON-okat látja. Akkor ezzel lehet valamit csinálni?
2016. jún. 15. 14:30
 8/10 A kérdező kommentje:
A Ramok dual channelben futnak.
2016. jún. 15. 14:32
 9/10 A kérdező kommentje:

Szétnéztem ezen az NVIDIA kompatibilitási listán: [link]

Az AENEON ramot megtaláltam, de a Kingston ram part numberét nem. Ez azt jelentheti az nem ehhez a motherboardhoz készült ram ?

2016. jún. 15. 14:40
 10/10 anonim ***** válasza:
igen lehet hogy csak amd s lapokat támogat
2016. jún. 15. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!