4, 00GB Ram (2, 00GB használható) valahogy meglehet csinálni?
Figyelt kérdés
64-BITES Windows 7 Home Premiumom van. A videókártyám:Nvidia Geforce 210 512mb( tudom elég bénácska). A Windows felismeri a 4GB ramot de csak kettőt használ. A videókártya miatt lehet? Megnéztem CPU-Z-vel és ott is mind a 4 slotba írt ramot. A ramok:2DB AENEON 1024mb DDR2, 2DB Kingston 1024mb DDR2. Ahogy láttam, az AENEON-onkál pontos adatokat írt amik változtak. De a Kingstonoknál semmi sem változott. Nem működnének együtt vagy csak megkéne őket cserélni? Esetleg a videókártya szedne le ennyit? msconfig-gal már próbálkoztam a maximális ram mennyiséget átirni 4096mb-ra de újraindítás után kinyomja azt a kis pipát onnan és a ram 0-ra van állítva. Előre is köszi a válaszokat! UI: Nem néztem meg az alaplap pontos modellét.2016. jún. 15. 12:22
1/10 anonim válasza:
Persze hogy nem. Ha megnézed az alaplapot akkor csak az egyforma színű slotokba rakott memóriák működnek együtt.
2/10 A kérdező kommentje:
Akkor nincs semmiféle mód hogy mind működjön?
2016. jún. 15. 12:51
3/10 anonim válasza:
#1 ez igaz a dual cahel módra, de attól még a kapacitásnak meg kéne lennie, ha különböző színű foglalatokba teszed is a modulokat. A videokártya sem veheti el szerintem, mert dedikált memóriája van, a Windows 7 home premium x64 meg 16GB fizikai memóriát támogat. Az msconfigba úgy a jó, ha egyáltalán nincs pipa, azt vedd ki. A hiba oka ezen felül lehet hardveres (az egyik modul valamelyik érintkezője elszállt) vagy kontakt. Vedd ki a RAM-okat takarítsd meg az érintkezőket, portalanítsd az alaplapot, hátha segít (ha van más szabad foglalat akkor próbáld pakolgatni a modulokat. Memória teszteléshez memtest86-t is bevetheted.
4/10 CspCsj válasza:
Kingston memóriák jók, de más gyártmányokkal előfordul inkompatibilitás.
Próbáld elcserélni valamelyiket, vagy kölcsönkérni egy teszt idejére.
Megnézheted hátha van az alaplaphoz BIOS frissítés (gyártó weboldalán) néha az is segít.
6/10 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló majd nemsokâ megnézem Windows újratelepítés előtt. Egyébként van egy régi 512mb-s ramom. Azzal megnézem hogy a Kingston együtt működik-e. A válaszokat köszönöm.
2016. jún. 15. 13:52
7/10 A kérdező kommentje:
Megnéztem. A BIOS csak az AENEON-okat látja. Akkor ezzel lehet valamit csinálni?
2016. jún. 15. 14:30
8/10 A kérdező kommentje:
A Ramok dual channelben futnak.
2016. jún. 15. 14:32
9/10 A kérdező kommentje:
Szétnéztem ezen az NVIDIA kompatibilitási listán: [link]
Az AENEON ramot megtaláltam, de a Kingston ram part numberét nem. Ez azt jelentheti az nem ehhez a motherboardhoz készült ram ?
2016. jún. 15. 14:40
10/10 anonim válasza:
igen lehet hogy csak amd s lapokat támogat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!