Egy I3-6100 processzor elég a mai játékoknak?
Igen elég az i3 6100 proci.
DE VGA szempontjából ár/érték arányban inkább vegyél Sapphire R9 380X-et (4Gb). 65K most, annyiért a bolondnak is megéri MÉG. DE ha vársz júni 29-ig megjelenik az RX 480, rá pár napra itt is kapható lesz. 55K-ra várható az adó nélküli ára (itt sztem eleinte lesz 80K is), de előreláthatólag erősebb (lesz) a gtx 980-tól ami 140-150K lenne.
Csak azért mondom, mert ha most nem sürgős nagyon az új VGA megéri 2 hetet várni az RX480-ra és lesz egy gtx 980 szintű kártyád, ha pedig sokallod az árát (LOL) ott lesz még az RX 460-470. Írtad, hogy i5-öt veszel majd, de szegény I5 csak pihenni fog egy gtx 950-960 mellett.
Hatalmas problémák vannak a fejekben, ahogy elolvastam a válaszokat. A processzor nem függ a felbontástól (sőt, magasabb felbontáson jobban teljesít, de ezt most nem fejtem ki), sem a grafikai beállítások túlnyomó többségétől, ezért előfordulhat, hogy low és highon is stabil 30 fpst tud nyújtani a processzor. Ugyanis ezeknek a beállításokért a videokártya felel. Minden alkalmazásnak vagy játéknak van egy fix számítási igénye, bizonyos játékoknál több (pl stratégiai játékok), más játékoknál kevesebb. Aztán azt se felejtsük el, hogy a processzor felel az összes háttérben futó alkalmazásért is, így ha rengeteg dolgot csinálsz egyszerre, akkor erősebb processzorra van szükség. Emiatt a processzort felhasználási területhez választunk, videokártyát pedig grafikai beállításokhoz. A kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.
Egy i3-6100 teljesen jó minden mai játékhoz, az RX460/470 pedig nemsokára érkezik, azt már várd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!