Működőképes ez a konfiguráció?
Először rakok össze számítógépet, és szeretném, ha egy hozzáértő "leellenőrizné", hogy összeillő darabokat válogattam-e össze, mielőtt megveszem őket.
alaplap: asus b150m-k
processzor: i5-6500 LGA 1151
ram: 2x8 GB kingston hyperx fury
videókártya: gigabyte gtx 960 4GB
ssd: hyperx Fury
mervlemez: WD Blue 1TB sata3
táp: fsp hexa+ 500W
Illetve egy házat tudnátok javasolni?
Tapasztalataim szerint a hexa+ széria nem éppen gamer pc alá való, így azt cserélném egy corsair cx430-ra
Ram ddr4-es?
Vga pontos típusa?
Mondj egy árat, és ajánlunk házat.
Ezt a kártyát szemeltem ki:
ram ddr4-es
hexa+ról sok jót olvastam, bár tény, hogy nem értek hozzá. Miért nem ajánlatos gamer pc-hez?
Nem voltam biztos benne, hogy elég-e 400, ezért úgy gondoltam nem nagy befektetés kicsit túlméretezni, és 500 Wattosat venni, esetleg későbbi bővítésekhez is jó lehet.
max 10 ezer forintot költenék házra
azért nem jó, mert nem teljesíti az ATX szabványban foglaltakat, vagyis nagyobb a feszültség ingadozás, nagyobb eséllyel égeti le a gépet. Corsair CX430 egy fokkal jobb.
Gépháznál legalább 13at kéne rá áldozni, zalman z3 plus, sharkoon vg4, vagy egy raijintek arcadia házra.
Ram jó, vga legyen ez:
Irodai gépekbe megfelelő, de egyébként nem ajánlatos a hexa. Az ajánlott táp teljesítménye is csak 400W a gtx960-nál, ráadásul az nagy fogyasztású procikhoz méretezett, a 6500 mindössze 65W-os. Azt is megkockáztatnám, hogy a 300-at se éri el az összes alkatrész, így egy xfx ts 450W vagy a cx430 bőven elég.
Rendben, akkor átállok másik tápra.
Meg tudnád mondani, hogy mi a különbség a két videókártya között?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!