64bites processzoron futhat 32bites oprendszer?
Az egyik netes laptopáruházban láttam, processzornak: Intel Atom Z3735F (1330), ami elvileg 64bites:
operációs rendszernek meg Windows 10 32 Bit van. Ez lehetséges vagy én nézek el vmit?
Ohhh akkor elnézést. Eddig azt hittem 32 bites csak 32 bitessel, 64 bites csak 64 bitessel.
Köszönöm.
A 64 bites rendszernél a gépen fel van telepítve a 32 ÉS a 64 bit-es verzió is, míg 32 bitnél csak a 32-es.
A leírás arra szolgál, hogy a processzor képes 64 bit-es rendszert is kezelni, nem csak 32-est, de attól a gépre még lehet, hogy csak 32 bit-est telepítettek fel (főleg kevesebb ram-nál és gyengébb videokártyánál szokták a 32-est felrakni, mert kevésbé eszi le a gépet.)
Egy 2 az 1-ben laptop esetén ha az angol weboldal 64bites operációs rendszert ír, akkor ez azt jelenti hogy 32bites rendszer is rajta van?
Ez már másik laptop mint a főkérdésben szereplő, erről van szó konkrétan:
Köszönöm a válaszod.
Öhmm ciki/nemciki az utolsó HSZ-t nem teljesen értem.
Igen én is 32bites oprendszert akarnék rá, egyébként fellehet rá rakni 32biteset?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!