Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik a jobb videokártya?...

Melyik a jobb videokártya? Egy HD7850 (1GB) vagy egy GTX750Ti (2GB)?

Figyelt kérdés
Illetve még az lenne a kérdésem, hogy egy AMD A6 6400k CPU ki tudná-e egyáltalán valamelyiket (normálisan) hajtani?

2016. jún. 7. 15:33
 1/7 anonim ***** válasza:
35%
Nincs olyan szó hogy kihajtani, és a 750 Ti.
2016. jún. 7. 15:37
 2/7 Takysoft ***** válasza:

[link]

Overall teljesítményben az nVidia chipje erősebb.

A memóriában is nyer.

Szoftveres támogatásba nem megyek bele, mert az elég szubjektív vitatéma, de mindkét oldalról hallasz olyan rémhíreket, hogy az nvidia/amd driverei szarok.

Tapasztalataim szerint egyik se szar.

A prociról meg. Hát a "kihajtani" érdekes megközelítés. Mindig van egy gyenge láncszem a gépezetben. (a mai gépek 90%-ában ez az SSD hiánya)

De ez a prociesszor szerintem nem rossz párosítás a videokártyákhoz.

Ha az a kérdésed, hogy a kártyák hozzák-e a maximumuket vele, nem tudom.

Ha az a kérdésed, hogy erősebb kártyával jobban-mennek-e a játékok, akkor a válasz igen. Egy bizonyos pontig, de ezek a kártyák még az alatt a pont alatt vannak.

Szóval, ja "kihajtja".

Azért ha van egy 6-8 giga ramod hozzá, az nem fog ártani.

2016. jún. 7. 15:42
 3/7 A kérdező kommentje:
Igazából a kérdést azért tettem fel, mert jelenleg van két gépem, de úgy alakult, hogy az APUs gépbe is kellene egy videokártya. Arra gondoltam, hogy a meglévő 7850-est átrakom az APUs-ba, és helyette veszek egy GTX750Ti-t mivel ezeket elég jó áron dobálják és viszonylag jókat is írnak róluk. Meg persze ha már valamivel erősebb a régi videokártyánál az sem utolsó dolog.
2016. jún. 7. 15:48
 4/7 anonim ***** válasza:

A 750 Ti megközelítőleg egy R7 260X és 265 teljesítményével bír, inkább valahol a kettő között.

A HD7850 pedig a régi neve az R9 270-nek.

Na most a kérdés az, hogy mikkel szeretnél játszani és milyen felbontáson?

A 7850-be sokkal több a nyers erő (mint minden AMD VGA-ban) amit az Nvidia a sokkal stabilabb és jobban optimalizált driverrel kompenzál.

Na most a 7850-et az a fránya 1GB korlátozza, ezért is kérdeztem pár dolgot feljebb, de ezt még az is befolyásolja, hogy mennyiért jutnál hozzá a 7850-hez.

A 750Ti viszont még ha nem is tudja kihasználni a 2GB VRAM-t akkor is jobb lesz a teljesítmény ott ahol az 1GB már kevésnek bizonyul.

2016. jún. 7. 17:10
 5/7 A kérdező kommentje:
Mint írtam feljebb a 7850-est használom jelenleg. Csak kellene mégegy videokártya, mivel az egyik gépben nincsen. Azért gondoltam a 750Ti-re mivel elég kedvező áron kapható, és nem akarok túl sokat költeni.
2016. jún. 7. 17:20
 6/7 A kérdező kommentje:
Egyébként 1280*1024-es felbontást használok, a monitor(ok) nem tudnak többet.
2016. jún. 7. 17:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Mire lenne használva a két gép?

Ha 2GB-os 7850-et tudnál szerezni a 750 Ti árán használtba sokkal jobb lenne.

2016. jún. 7. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!