Melyik a jobb videokártya? Egy HD7850 (1GB) vagy egy GTX750Ti (2GB)?
Overall teljesítményben az nVidia chipje erősebb.
A memóriában is nyer.
Szoftveres támogatásba nem megyek bele, mert az elég szubjektív vitatéma, de mindkét oldalról hallasz olyan rémhíreket, hogy az nvidia/amd driverei szarok.
Tapasztalataim szerint egyik se szar.
A prociról meg. Hát a "kihajtani" érdekes megközelítés. Mindig van egy gyenge láncszem a gépezetben. (a mai gépek 90%-ában ez az SSD hiánya)
De ez a prociesszor szerintem nem rossz párosítás a videokártyákhoz.
Ha az a kérdésed, hogy a kártyák hozzák-e a maximumuket vele, nem tudom.
Ha az a kérdésed, hogy erősebb kártyával jobban-mennek-e a játékok, akkor a válasz igen. Egy bizonyos pontig, de ezek a kártyák még az alatt a pont alatt vannak.
Szóval, ja "kihajtja".
Azért ha van egy 6-8 giga ramod hozzá, az nem fog ártani.
A 750 Ti megközelítőleg egy R7 260X és 265 teljesítményével bír, inkább valahol a kettő között.
A HD7850 pedig a régi neve az R9 270-nek.
Na most a kérdés az, hogy mikkel szeretnél játszani és milyen felbontáson?
A 7850-be sokkal több a nyers erő (mint minden AMD VGA-ban) amit az Nvidia a sokkal stabilabb és jobban optimalizált driverrel kompenzál.
Na most a 7850-et az a fránya 1GB korlátozza, ezért is kérdeztem pár dolgot feljebb, de ezt még az is befolyásolja, hogy mennyiért jutnál hozzá a 7850-hez.
A 750Ti viszont még ha nem is tudja kihasználni a 2GB VRAM-t akkor is jobb lesz a teljesítmény ott ahol az 1GB már kevésnek bizonyul.
Mire lenne használva a két gép?
Ha 2GB-os 7850-et tudnál szerezni a 750 Ti árán használtba sokkal jobb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!