Átlagos használatnál jelentős különbség a 2 magos és a 4 magos processzor között?
Nagy hátrányt jelent pl. játékoknál ha a négymagos AMD Phenom II 955 BE helyett csak a 2 magos AMD Phenom II 555 BE procit tudom megvenni?m,Mennyire használják ki a programok/játékok a 4 magos procikat?
Köszi!
Üdv!
Én mindenképpen a 4 magosat venném, még akkor is, ha a játékok egy része nem használja ki, mert így a későbbiekben nem kell újat venni...
Az első vagyok:
-persze ha most veszel procit én is inkább a 4 magost javaslom.
Kicsit leegyszerűsítve:
Ahány mag, annyi program tud párhuzamosan futni.
4 mag 2x jobb mint 2. Mondom nagyon leegyszerűsítem.
Példa.
Fut a háttérben egy torrent kliens. Egy magot megeszik, másik két magon fut a Crysis (amit kétmagra optimalizáltak, már amennyire az a játék optimalizáltnak nevezhető), és a harmadik magot meg a teamspeak használja főleg.
Nem egy magon osztoznak hanem egyszerre futnak.
Így tiszta?
Jobb, egyértelműen jobb, de amit te kérdezel.
A játékok java része nincs 4 magra optimalizálva. A legújab durranás a Bad Company 2-re is a négy magot ajánlják, nekem mégis Full HD-ben (gy.k. 1920*1080) fut minimum 25-30 fps-el 16-os Anmizó és 2x-es AA mellett (nagyobbAntialiasingnál garfikai hibát észlelek szerintem nem szereti az ATi kártyámat). Minden más fullon. És jól viszi. Tehát jobb a négy magos de még mindig nem használjuk ki igazán. Bááár jövőre meg a DX11 beköszöntével már érdemes 4 vagy akár több magra gyúrni hosszútávon.
Köszi a válaszokat!Júniusra tervezek új gépet venni,most csak rakogatom össze az ötleteket na és persze az anyagiakat!Azt hiszem a "AMD Phenom II x4 955 Black Edition" mellett döntök!Halkan jegyzem meg hogy eddig inteles voltam egyébként és most térek át AMD-re:P
köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!